Karamellás brownie

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 dkg finomliszt
  • 10 dkg barnacukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 10 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 20 dkg étcsokoládé (olvasztott)
  • 200 ml olíva vagy kókuszolaj
  • 4 tojás
  • 60 ml tej
  • csipetnyi só

Karamellöntet:

  • 20 dkg kristálycukor
  • 5 dkg margarin
  • 200 ml főzőtejszín
  • 15 dkg vajkaramella

Elkészítése:

Először készítsük el a karamellt. Legjobb, ha előző nap elkészítjük. Olvasszuk meg a kristálycukrot (ne kevergessük közben, viszont figyeljünk rá, nehogy megégjen!), miután megolvadt, vegyük le a tűzről, keverjük bele a margarint.

Amikor elolvadt, tegyük vissza a tűzre, keverjük hozzá a főzőtejszínt, végül a vajkaramellát. Forraljuk össze, hogy a vajkaramella teljesen felolvadjon.

Öntsük egy üvegbe és tegyük félre, amíg teljesen kihűl. Közben még sűrűsödik.

A finomlisztet, cukrozatlan kakaóport, sütőport és sót keverjük össze. A tojásokat keverjük habosra a kétféle cukorral, keverjük bele az olajat, a tejet, az olvasztott csokoládét, végül szitáljuk bele a lisztes keveréket és keverjük az egészet csomómentesre.

Egy kisebb méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd a tészta felét egyengessük el benne, majd kenjük meg a karamellával és oszlassuk el rajta a maradék tésztát.

Tegyük 175 fokra előmelegített sütőbe és süssük 20 percig. Várjuk meg, amíg teljesen kihűl, hogy a karamellöntet újra besűrűsödjön.