Karácsonyi marcipános, töltött mákos recept

Hozzávalók:
Hozzávalók a piskótához:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 6 csapott ek finomliszt
- 1 mk sütőpor
A mákos tésztához:
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek cukor
- 5 ek darált mák
- 2 csapott ek liszt
- 1 mk sütőpor
Az összeállításhoz:
- 1 üveg nem túl sűrű szilvalekvár
- 1 ek rum
- 20 dkg marcipán
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg vaj
Díszítéshez
- tetszés szerint valamilyen zöld (nálam zöld fenyő,ünnephez illő, ehető ostyából van)
Elkészítése
Az egész tojásokat 10-12 percig együtt verjük a cukorral, majd fakanállal elkeverjük benne a sütőporos lisztet. Két vékony tésztalapot sütünk belőle 22×32 cm-es tepsiben.
A mákos tésztát ugyanígy készítjük el, azzal a különbséggel, hogy csak egy tésztalapot sütünk belőle.
Amikor kihűlt, kis kockákra vágjuk fel, majd összekeverjük a szilvalekvárral és a rummal.
Az egyik piskótalapot tálcára tesszük. A tölteléket egyenletesen ráhalmozzuk és elsimítjuk, majd befedjük a másik piskótalappal.
A vajat a cukorral és a rummal habosra keverjük.
A piskótalap tetejére kenjük.
A marcipánt két fólia között kinyújtjuk.
A felső fóliát levesszük és a krémre fordítjuk.
Tetszőlegesen díszíthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »