Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakaós, túrókrémes csiga recept

Kakaós, túrókrémes csiga
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 30 dkg liszt
    • 1 ek kakaópor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek cukor plusz 1 tk az élesztő felfuttatásához)
    • 1,5 dl tej
    • 10 dkg olvasztott vaj
    • 2 dkg friss élesztő

    Túrókrém:

    • 25 dkg túró
    • tejföl, mazsola, kristálycukor ízlés szerint
    • 1 tasak vaníliás cukor

    Locsoláshoz:

    • 1 dl tejben vagy tejszínben elkevert 1 tasak vaníliás cukor

    Elkészítése:

    Az élesztőt felfuttatjuk a cukros langyos tejben. A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, hozzáadjuk az élesztős tejet és hólyagosra dolgozzuk.

    Letakarva 1 órát kelesztjük.

    A krém hozzávalóit szintén keverjük össze annyi tejföllel, hogy kenhető állagú legyen.

    A megkelt tésztát vékonyra nyújtsuk ki, kenjük meg alaposan a túrókrémmel, majd tekerjük fel, vagdossuk kb 2cm-es szeletekre és sütőpapírral bélelt tepsibe vagy akár tortaformába rakosgatva, süssük körülbelül 30 percig, 180 fokon.

    Amikor elkezd pirulni ( kb 15-20 perc után) locsoljuk/kenjük meg a tetejüket a vanííliás tejjel/tejszínnel és tegyük vissza a sütőbe még 5-10 percre.

    Nagyon puha, foszlós sütit kapunk, ami másnap is maradandó ízélményt okoz!

    Jó sütizést mindenkinek!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá