Kakaós, túrókrémes csiga recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 1 ek kakaópor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek cukor plusz 1 tk az élesztő felfuttatásához)
- 1,5 dl tej
- 10 dkg olvasztott vaj
- 2 dkg friss élesztő
Túrókrém:
- 25 dkg túró
- tejföl, mazsola, kristálycukor ízlés szerint
- 1 tasak vaníliás cukor
Locsoláshoz:
- 1 dl tejben vagy tejszínben elkevert 1 tasak vaníliás cukor
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros langyos tejben. A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, hozzáadjuk az élesztős tejet és hólyagosra dolgozzuk.
Letakarva 1 órát kelesztjük.
A krém hozzávalóit szintén keverjük össze annyi tejföllel, hogy kenhető állagú legyen.
A megkelt tésztát vékonyra nyújtsuk ki, kenjük meg alaposan a túrókrémmel, majd tekerjük fel, vagdossuk kb 2cm-es szeletekre és sütőpapírral bélelt tepsibe vagy akár tortaformába rakosgatva, süssük körülbelül 30 percig, 180 fokon.
Amikor elkezd pirulni ( kb 15-20 perc után) locsoljuk/kenjük meg a tetejüket a vanííliás tejjel/tejszínnel és tegyük vissza a sütőbe még 5-10 percre.
Nagyon puha, foszlós sütit kapunk, ami másnap is maradandó ízélményt okoz!
Jó sütizést mindenkinek!