Kakaós, túrókrémes csiga recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 1 ek kakaópor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek cukor plusz 1 tk az élesztő felfuttatásához)
- 1,5 dl tej
- 10 dkg olvasztott vaj
- 2 dkg friss élesztő
Túrókrém:
- 25 dkg túró
- tejföl, mazsola, kristálycukor ízlés szerint
- 1 tasak vaníliás cukor
Locsoláshoz:
- 1 dl tejben vagy tejszínben elkevert 1 tasak vaníliás cukor
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros langyos tejben. A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, hozzáadjuk az élesztős tejet és hólyagosra dolgozzuk.
Letakarva 1 órát kelesztjük.
A krém hozzávalóit szintén keverjük össze annyi tejföllel, hogy kenhető állagú legyen.
A megkelt tésztát vékonyra nyújtsuk ki, kenjük meg alaposan a túrókrémmel, majd tekerjük fel, vagdossuk kb 2cm-es szeletekre és sütőpapírral bélelt tepsibe vagy akár tortaformába rakosgatva, süssük körülbelül 30 percig, 180 fokon.
Amikor elkezd pirulni ( kb 15-20 perc után) locsoljuk/kenjük meg a tetejüket a vanííliás tejjel/tejszínnel és tegyük vissza a sütőbe még 5-10 percre.
Nagyon puha, foszlós sütit kapunk, ami másnap is maradandó ízélményt okoz!
Jó sütizést mindenkinek!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »