Kakaós, túrókrémes csiga

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 1 ek kakaópor
  • 1 tojás
  • 2 ek cukor plusz 1 tk az élesztő felfuttatásához)
  • 1,5 dl tej
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 2 dkg friss élesztő

Túrókrém:

  • 25 dkg túró
  • tejföl, mazsola, kristálycukor ízlés szerint
  • 1 tasak vaníliás cukor

Locsoláshoz:

  • 1 dl tejben vagy tejszínben elkevert 1 tasak vaníliás cukor

Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatjuk a cukros langyos tejben. A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, hozzáadjuk az élesztős tejet és hólyagosra dolgozzuk.

Letakarva 1 órát kelesztjük.

A krém hozzávalóit szintén keverjük össze annyi tejföllel, hogy kenhető állagú legyen.

A megkelt tésztát vékonyra nyújtsuk ki, kenjük meg alaposan a túrókrémmel, majd tekerjük fel, vagdossuk kb 2cm-es szeletekre és sütőpapírral bélelt tepsibe vagy akár tortaformába rakosgatva, süssük körülbelül 30 percig, 180 fokon.

Amikor elkezd pirulni ( kb 15-20 perc után) locsoljuk/kenjük meg a tetejüket a vanííliás tejjel/tejszínnel és tegyük vissza a sütőbe még 5-10 percre.

Nagyon puha, foszlós sütit kapunk, ami másnap is maradandó ízélményt okoz!

Jó sütizést mindenkinek!