Kakaós-málnás rizskoch recept
Hozzávalók:
30×37 cm-es tepsihez:
- 1 l tej
- 25 dkg rizs
- 3 ek kristálycukor
- 2 ek mazsola
- csipet só
- 1 db narancs reszelt héja
- 1 ek vanília aroma
- 8+1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek porcukor
- 8 csapott ek liszt
- 1/2 cs sütőpor
Továbbá:
- 2 púpos ek kakaópor
- 30 dkg friss málna
- Pici margarin a tepsi kenéséhez
- Zsemlemorzsa a szóráshoz
Elkészítése:
A tejet felforraljuk, közben beletesszük az összes hozzávalót és sűrű tejberizst főzünk. Ha elkészült félretesszük és időnként megkeverjük, hogy hűljön, ezalatt pépessé fog sűrűsödni!
Egy nagyobb tepsit kikenünk margarinnal (lehet olajjal is) és megszórjuk zsemlemorzsával.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
A 8 db tojást szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját pedig habosra keverjük a 8 ek porcukorral és a sütőporral, majd a 8 csapott ek liszt adagolásával hozzákeverjük a felvert tojáshabhoz.
Az így kapott piskóta tészta 3/4-ed részét hozzáöntjük a tejberizshez és összekeverjük, majd beleöntjük az előkészített tepsibe.
A maradék 1/4-ed rész piskóta tésztához hozzáadjuk a 2 nagy ek kakaóport és az 1 egész tojást és mixerrel alacsony fokozaton (Nem kell habosítani!) csomómentesre keverjük, majd rácsorgatjuk a rizskoch tetejére, végül a málna szemeket is rászórjuk és 40-45 perc alatt (légkeveréssel) szép aranybarnára sütjük!
Miután elkészült, porcukorral megszórjuk és pihentetjük 15-20 percet, ezután szépen szeletelhető.
A rizskoch a kakaóval a naranccsal, málnával feldobva nagyon finom ízkombináció, de ha akad otthon egy kevés málnaszörp, 1-2 evőkanálnyival meglocsolva még finomabb! :)
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »