Hozzávalók:
30×37 cm-es tepsihez:
Továbbá:
Elkészítése:
A tejet felforraljuk, közben beletesszük az összes hozzávalót és sűrű tejberizst főzünk. Ha elkészült félretesszük és időnként megkeverjük, hogy hűljön, ezalatt pépessé fog sűrűsödni!
Egy nagyobb tepsit kikenünk margarinnal (lehet olajjal is) és megszórjuk zsemlemorzsával.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
A 8 db tojást szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját pedig habosra keverjük a 8 ek porcukorral és a sütőporral, majd a 8 csapott ek liszt adagolásával hozzákeverjük a felvert tojáshabhoz.
Az így kapott piskóta tészta 3/4-ed részét hozzáöntjük a tejberizshez és összekeverjük, majd beleöntjük az előkészített tepsibe.
A maradék 1/4-ed rész piskóta tésztához hozzáadjuk a 2 nagy ek kakaóport és az 1 egész tojást és mixerrel alacsony fokozaton (Nem kell habosítani!) csomómentesre keverjük, majd rácsorgatjuk a rizskoch tetejére, végül a málna szemeket is rászórjuk és 40-45 perc alatt (légkeveréssel) szép aranybarnára sütjük!
Miután elkészült, porcukorral megszórjuk és pihentetjük 15-20 percet, ezután szépen szeletelhető.
A rizskoch a kakaóval a naranccsal, málnával feldobva nagyon finom ízkombináció, de ha akad otthon egy kevés málnaszörp, 1-2 evőkanálnyival meglocsolva még finomabb! :)
Jó étvágyat kívánok!