Kakaós-kókuszos bögrés kevert recept

Hozzávalók:
A tésztához (a bögre 3 dl-es):
- 1/2 bögre finomliszt
- 1/2 bögre zabpehelyliszt
- 1 bögre tej
- 3/4 bögre eritrit
- 2 ek (kókusz)olaj
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 bögre kókuszreszelék
- 1/2 bögre kakaópor
- 2 csomag nyírfa, vaníliás cukor
A krémhez:
- 1,5 csomag vaníliás pudingpor
- 4,5 dl tej
- 2 csomag nyírfa, vaníliás cukor
- 5 evőkanál eritrit
- 15 dkg vaj
- 1 ek rumaroma
A tetejére:
- 4 dl tejszínhab
- reszelt diétás csokoládé vagy kakaópor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy nagy tálba öntjük, majd jó alaposan összedolgozzuk. Sütőpapírral bélelt 28*18 cm-es tepsibe öntjük, majd 170 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük kb 20 perc alatt.
A krémhez a vaníliás pudingport a tejjel, a cukorral és a vaníliás cukorral megfőzzük, majd amíg forró, hozzáadjuk a vajat és az aromát. Ha túl sűrű, keverhetünk bele egy kis tejszínhabot.
A kihűlt tésztát megkenjük a krémmel, majd keményre vert tejszínhabot teszünk a tetejére és megszórjuk kakaóporral vagy reszelt csokoládéval.
Ha valaki nem szereti nagyon édesen, akkor csökkentheti a cukor mennyiségét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »