Kakaós-kókuszos bögrés kevert recept
Hozzávalók:
A tésztához (a bögre 3 dl-es):
- 1/2 bögre finomliszt
- 1/2 bögre zabpehelyliszt
- 1 bögre tej
- 3/4 bögre eritrit
- 2 ek (kókusz)olaj
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1/2 csomag sütőpor
- 1 bögre kókuszreszelék
- 1/2 bögre kakaópor
- 2 csomag nyírfa, vaníliás cukor
A krémhez:
- 1,5 csomag vaníliás pudingpor
- 4,5 dl tej
- 2 csomag nyírfa, vaníliás cukor
- 5 evőkanál eritrit
- 15 dkg vaj
- 1 ek rumaroma
A tetejére:
- 4 dl tejszínhab
- reszelt diétás csokoládé vagy kakaópor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy nagy tálba öntjük, majd jó alaposan összedolgozzuk. Sütőpapírral bélelt 28*18 cm-es tepsibe öntjük, majd 170 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük kb 20 perc alatt.
A krémhez a vaníliás pudingport a tejjel, a cukorral és a vaníliás cukorral megfőzzük, majd amíg forró, hozzáadjuk a vajat és az aromát. Ha túl sűrű, keverhetünk bele egy kis tejszínhabot.
A kihűlt tésztát megkenjük a krémmel, majd keményre vert tejszínhabot teszünk a tetejére és megszórjuk kakaóporral vagy reszelt csokoládéval.
Ha valaki nem szereti nagyon édesen, akkor csökkentheti a cukor mennyiségét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









