Joghurtos-szilvás süti recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók egy 22*32 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 5 nagyobb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg kristálycukor
- 1 tk vaníliakivonat vagy 2 csomag vaníliás cukor
- l dl étolaj
- 2,5 dl görög joghurt
- 1,5 csomag sütőpor
- csipet só
- 32 dkg finomliszt
- 1 citrom reszelt héja
Tetejére:
- negyedelt szilva
- 2 ek fahéjas cukor
Elkészítése:
Egy edényben az egész tojásokat, a vaníliával, a kristálycukorral és a lereszelt citromhéjjal robotgéppel jól kihabosítjuk.
Vékony sugárban hozzácsurgatjuk az étolajat is és jól elkeverjük. Utána hozzáajuk a joghurtot, amivel szintén jól elkeverjük.
A liszthez hozzáadjuk a sütőport és a sót, majd a tojásos-joghurtos keverékhez adjuk és az egészet csomómentesre keverjük.
A kész masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, rátesszük a szilvát és megszórjuk a fahéjas cukorral.
180 fokra melegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.