Meggyes-joghurtos kocka recept

Hozzávalók egy 30*15 cm-es formához:
Tészta:
- 60 g finomliszt
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 120 g natúr joghurt
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 2 kávéskanál sütőpor
- csipet só
- 60 g cukor
Krém:
- 300 g natúr joghurt
- 200 g meggy
- cukor ízlés szerint
- 15 g étkezési zselatin
- 1 dl víz
Meggyes zselé:
- 200 ml meggylé (akár szörp is lehet /nem töményen!/)
- 15 g étkezési zselatin
- 1 dl víz
Elkészítése:
Tészta:
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéket a sóval kemény habbá verjük.
A sárgákat a cukorral fehéredésig habosítjuk, majd hozzáadjuk a joghurtot és csomómentesre keverjük a masszát.
A lisztbe belekeverjük a sütőport és a kakaóport, majd a joghurtos masszába keverjük, végül a tojáshabot forgatjuk bele úgy, hogy ne törjük össze.
Sütőpapírral bélelt formába simítjuk a massza felét és 170 fokos sütőben kb 15 perc alatt megsütjük, majd a maradék tésztából sütünk egy másik lapot is.
Ha nincs ekkora formánk, akkor süssük egyben a tésztát és kihűlés után felezzük el.
Krém:
A zselatint áztassuk be a vízbe, majd hagyjuk duzzadni kb 5-10 percig. Amikor felszívta az összes vizet, akkor melegítsük folyósra, de ne forraljuk!
A joghurtot a cukorral és a meggyel keverjük össze, majd botmixerrel mixeljük addig, amíg teljesen sima, krémes állagú nem lesz. Ekkor keverjük bele a zselatint.
Összeállítás:
Az egyik piskótalapra kenjük rá a meggyes krém felét, majd tegyük rá a másik lapot, arra pedig kenjük rá egyenletesen a maradék krémet.
Készítsük el a zselatint a tetejére. A vízben dusszasszuk 5-10 percig a zselatint, majd tegyük bele a meggylébe vagy szörpbe és közepes lángon melegítsük össze. Amikor langyosra hűlt, akkor öntsük rá a sütemény tetejére óvatosan és dermedésig tegyük hűvös helyre.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 cukkinis recept – krémlevestől a rakottasig, húsosan és húsmentesen
A cukkini az egyik legnagyobb aduász a konyhában: gyors, laktató, egészsége
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.20 péntek
Péntekre már mindannyian egy kicsit lazábbra vennénk a tempót, de azért jól
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.19 péntek
A mai nap is finomságokkal indul! Te mit főzöl ma ebédre?
Tovább olvasom »
Főzelék minden napra – zöldséges receptek frissen, gyorsan, finoman
A főzelék nem unalmas, ha jól készítjük! Ezek a krémes, fűszeres, könnyű és
Tovább olvasom »
Ha imádod a madártejet – ezeket a verziókat is ki kell próbálnod!
A madártej a magyar házi desszertek egyik örök klasszikusa – és ebben a vál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.19 csütörtök
A görög citromos leves frissítő kezdés lehet, amit egy tartalmas bakonyi cs
Tovább olvasom »