Meggyes-joghurtos kocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók egy 30*15 cm-es formához:
Tészta:

  • 60 g finomliszt
  • 5 tojás
  • 120 g natúr joghurt
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 2 kávéskanál sütőpor
  • csipet só
  • 60 g cukor

Krém:

  • 300 g natúr joghurt
  • 200 g meggy
  • cukor ízlés szerint
  • 15 g étkezési zselatin
  • 1 dl víz

Meggyes zselé:

  • 200 ml meggylé (akár szörp is lehet /nem töményen!/)
  • 15 g étkezési zselatin
  • 1 dl víz

Elkészítése:

Tészta:

A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéket a sóval kemény habbá verjük.

A sárgákat a cukorral fehéredésig habosítjuk, majd hozzáadjuk a joghurtot és csomómentesre keverjük a masszát.

A lisztbe belekeverjük a sütőport és a kakaóport, majd a joghurtos masszába keverjük, végül a tojáshabot forgatjuk bele úgy, hogy ne törjük össze.

Sütőpapírral bélelt formába simítjuk a massza felét és 170 fokos sütőben kb 15 perc alatt megsütjük, majd a maradék tésztából sütünk egy másik lapot is.

Ha nincs ekkora formánk, akkor süssük egyben a tésztát és kihűlés után felezzük el.

Krém:

A zselatint áztassuk be a vízbe, majd hagyjuk duzzadni kb 5-10 percig. Amikor felszívta az összes vizet, akkor melegítsük folyósra, de ne forraljuk!

A joghurtot a cukorral és a meggyel keverjük össze, majd botmixerrel mixeljük addig, amíg teljesen sima, krémes állagú nem lesz. Ekkor keverjük bele a zselatint.

Összeállítás:

Az egyik piskótalapra kenjük rá a meggyes krém felét, majd tegyük rá a másik lapot, arra pedig kenjük rá egyenletesen a maradék krémet.

Készítsük el a zselatint a tetejére. A vízben dusszasszuk 5-10 percig a zselatint, majd tegyük bele a meggylébe vagy szörpbe és közepes lángon melegítsük össze. Amikor langyosra hűlt, akkor öntsük rá a sütemény tetejére óvatosan és dermedésig tegyük hűvös helyre.