Joghurtos pite jostával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg josta
- 4 ek barna cukor
- 1 tk fahéj
- 1 tk őrölt gyömbér
A tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 1 csomag sütőpor
- 3 dl joghurt
- 15 dkg kristálycukor
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg olvasztott vaj
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 csipet só
Elkészítése:
A jostát megmosom, a leszáradt virágrészt körömmel lecsipkedem, egy szűrőben félreteszem, hogy jól lecsöpögjön.
Egy kis tálban összekeverem a barna cukrot, gyömbért és fahéjat.
A tésztához összekeverem a liszteket és a sütőport.
A tészta többi hozzávalóit egy nagyobb tálban jól kikeverem, majd hozzáadom a lisztet és simára keverem.
A masszát egy vajjal kikent és lisztezett, 36×23 cm méretű tepsibe öntöm.
A tetejére szórom a jostát, egyenletesen elosztom, meghintem gyömbéres, fahéjas cukorral.
180 fokra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt készre sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm.
Ha megsült, miután kihűlt, megszórom porcukorral és kockára vágva tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »