Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Joghurtos pite jostával recept

Joghurtos pite jostával
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg josta
    • 4 ek barna cukor
    • 1 tk fahéj
    • 1 tk őrölt gyömbér

    A tésztához:

    • 30 dkg finomliszt
    • 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 3 dl joghurt
    • 15 dkg kristálycukor
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg olvasztott vaj
    • 1 db citrom reszelt héja
    • 1 csipet só

    Elkészítése:

    A jostát megmosom, a leszáradt virágrészt körömmel lecsipkedem, egy szűrőben félreteszem, hogy jól lecsöpögjön.

    Egy kis tálban összekeverem a barna cukrot, gyömbért és fahéjat.

    A tésztához összekeverem a liszteket és a sütőport.

    A tészta többi hozzávalóit egy nagyobb tálban jól kikeverem, majd hozzáadom a lisztet és simára keverem.

    A masszát egy vajjal kikent és lisztezett, 36×23 cm méretű tepsibe öntöm.

    A tetejére szórom a jostát, egyenletesen elosztom, meghintem gyömbéres, fahéjas cukorral.

    180 fokra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt készre sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm.

    Ha megsült, miután kihűlt, megszórom porcukorral és kockára vágva tálalom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá