Joghurtos pite jostával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg josta
- 4 ek barna cukor
- 1 tk fahéj
- 1 tk őrölt gyömbér
A tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 1 csomag sütőpor
- 3 dl joghurt
- 15 dkg kristálycukor
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg olvasztott vaj
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 csipet só
Elkészítése:
A jostát megmosom, a leszáradt virágrészt körömmel lecsipkedem, egy szűrőben félreteszem, hogy jól lecsöpögjön.
Egy kis tálban összekeverem a barna cukrot, gyömbért és fahéjat.
A tésztához összekeverem a liszteket és a sütőport.
A tészta többi hozzávalóit egy nagyobb tálban jól kikeverem, majd hozzáadom a lisztet és simára keverem.
A masszát egy vajjal kikent és lisztezett, 36×23 cm méretű tepsibe öntöm.
A tetejére szórom a jostát, egyenletesen elosztom, meghintem gyömbéres, fahéjas cukorral.
180 fokra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt készre sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm.
Ha megsült, miután kihűlt, megszórom porcukorral és kockára vágva tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









