Joghurtos pite jostával

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Joghurtos pite jostával

Hozzávalók:

  • 50 dkg josta
  • 4 ek barna cukor
  • 1 tk fahéj
  • 1 tk őrölt gyömbér

A tésztához:

  • 30 dkg finomliszt
  • 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 dl joghurt
  • 15 dkg kristálycukor
  • 3 db tojás
  • 15 dkg olvasztott vaj
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 csipet só

Elkészítése:

A jostát megmosom, a leszáradt virágrészt körömmel lecsipkedem, egy szűrőben félreteszem, hogy jól lecsöpögjön.

Egy kis tálban összekeverem a barna cukrot, gyömbért és fahéjat.

A tésztához összekeverem a liszteket és a sütőport.

A tészta többi hozzávalóit egy nagyobb tálban jól kikeverem, majd hozzáadom a lisztet és simára keverem.

A masszát egy vajjal kikent és lisztezett, 36×23 cm méretű tepsibe öntöm.

A tetejére szórom a jostát, egyenletesen elosztom, meghintem gyömbéres, fahéjas cukorral.

180 fokra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt készre sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm.

Ha megsült, miután kihűlt, megszórom porcukorral és kockára vágva tálalom.