Joghurtos-csokis krémes recept
Hozzávalók:
Piskótához:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 cukor
- 6 ek finomliszt
- 1 késhegynyi sütőpor
A csokis krémhez:
- 1 csomag csokoládés pudingpor
- 10 dkg csokoládé
- 2,5 dl tej
- 4 ek cukor
- 0,5 dl víz
- 1 ek zselatin
- 1 dl habtejszín
A rózsaszín krémhez:
- 1 csomag epres pudingpor
- 2,5 dl tej
- 4 ek cukor
- 120 gramm meggyes joghurt
- 0,5 dl víz
- 1 ek zselatin
- 1 dl habtejszín
A lapok lekenéséhez:
- 70 ml tej és 20 ml rumaroma keveréke
A bevonathoz:
- 10 dkg csokoládé
- 1 ek. étolaj
- díszítő cukor
Elkészítése:
A piskóta készítése:
A tojásokat ketté választjuk. A fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, és végül fakanállal hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
Egy 20×30 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk. A masszát 3 részre osztjuk, majd egyenként kisütjük a lapokat 180 fokos sütőben, kb. 10 perc alatt.
A csokoládés krém készítése:
A pudingport a tejjel és a cukorral simára keverjük, majd felfőzzük. Az apróra tördelt csokoládét is hozzákeverjük, majd hagyjuk kihűlni. A tejszínt kemény habbá verjük.
A zselatint vízbe beáztatjuk, langyosra melegítjük, feloldjuk. A kihűlt csokoládés krémhez csurgatjuk, összekeverjük, majd beleforgatjuk a felvert tejszínt. Hűtőbe tesszük felhasználásig.
A rózsaszínű krém készítése:
Az epres pudingport a cukorral és a tejjel simára keverjük, felfőzzük, és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, hozzákeverjük a meggyes joghurtot. A tejszínt kemény habbá verjük.
A zselatint vízbe beáztatjuk, langyosra melegítjük, feloldjuk, és a joghurtos krémhez keverjük. Végül beleforgatjuk a felvert tejszínt is. Hűtőbe tesszük felhasználásig.
Összeállítás:
A piskótalapokat rumos tejjel, egy ecset segítségével lekenjük. A rózsaszín krémet és a csokoládés krémet külön habzsákba töltjük, és a lapokra átlósan csíkokat nyomunk felváltva a két krémből. A felső lapra rózsaszínű krém kerül.
A csokoládét egy evőkanál olajjal felolvasztjuk a mikróban, és a krém tetejére csurgatjuk. Díszítő cukorral dekorálhatjuk.
Hűtőbe tesszük pár órára.
Jó étvágyat hozzá, nagyon finom!