Joghurtos-csokis csoda recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók egy kb 24*35 cm-es tepsihez:
- 0,5 dl olaj
- 400 ml joghurt
- 2 evőkanál kakaópor
- 1,5 dl tej
- 150 g csoki
- 1 kk szódabikarbóna
- 2 bögre rétesliszt (a bögre 2,5 dl-es)
- 1 csomag sütőpor
- 1 bögre cukor (a bögre 2,5 dl-es)
Mázhoz:
- 50 g vaj
- 150 g csoki
Elkészítése:
Egy nagyobb tálba szitáljuk a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a kakaóport, majd hozzáadjuk a cukrot, joghurtot, olajat és tejet is.
Mindent jól összedolgozunk és addig keverjük amíg szép csokis masszát nem kapunk. Ha a tésztá már szép, sima állagú, akkor óvatosan belekeverjük még az apróra tördelt csokit is.
Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük és 180 fokon sütjük körülbelül 35-40 percig (tűpróbáig!).
Végül vízgőz fölött felolvasztjuk a csokit és a vajat, majd a sütire simítjuk és hűvös helyen hagyjuk dermedni.
Tipp:
A csokimázhoz én a vajat gyakran helyettesítem tejszínnel – ebben olvasztom fel a csokit a vaj helyett.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.