Joghurtos-csokis csoda recept

Hozzávalók egy kb 24*35 cm-es tepsihez:
- 0,5 dl olaj
- 400 ml joghurt
- 2 evőkanál kakaópor
- 1,5 dl tej
- 150 g csoki
- 1 kk szódabikarbóna
- 2 bögre rétesliszt (a bögre 2,5 dl-es)
- 1 csomag sütőpor
- 1 bögre cukor (a bögre 2,5 dl-es)
Mázhoz:
- 50 g vaj
- 150 g csoki
Elkészítése:
Egy nagyobb tálba szitáljuk a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a kakaóport, majd hozzáadjuk a cukrot, joghurtot, olajat és tejet is.
Mindent jól összedolgozunk és addig keverjük amíg szép csokis masszát nem kapunk. Ha a tésztá már szép, sima állagú, akkor óvatosan belekeverjük még az apróra tördelt csokit is.
Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük és 180 fokon sütjük körülbelül 35-40 percig (tűpróbáig!).
Végül vízgőz fölött felolvasztjuk a csokit és a vajat, majd a sütire simítjuk és hűvös helyen hagyjuk dermedni.
Tipp:
A csokimázhoz én a vajat gyakran helyettesítem tejszínnel – ebben olvasztom fel a csokit a vaj helyett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »