Jégvarázs puzzle recept

Hozzávalók:
- 30 dkg rizsliszt
- 2 ek cukor
- 10 dkg margarin
- 15 dkg vegyes virágméz
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 tk őrölt szegfűszeg
- 1 tk GM szódabikarbóna
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Továbbá:
- 1 db A4-es GM ostyakép
- 1-2 ek jégzselé
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat összevegyítjük. Az olvasztott mézet és az olvasztott vajat hozzáöntjük, majd a felvert tojást is hozzáadjuk és összegyúrjuk, majd 3-4 órára a hűtőbe tesszük.
A hűtőből kivéve rizslisztezett munkafelületen átgyúrjuk a tésztát, majd 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk. Puzzle formájú kiszúróval kiszaggatjuk. A maradék tésztát újra összegyúrjuk, nyújtjuk és szaggatjuk.
Tepsibe helyezzük a formákat és 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük. Vigyázzunk rá, mert gyorsan megsül!
Közben az ostyalap hátuljára ételfesték tollal rárajzoljuk a puzzle formákat (ez nagyon jó móka :D ) És a még jobb móka ezek kivágása lesz.
Ezt követőn a mézes puzzle formákra jégzselé segítségével ráragasztjuk az ostya puzzle-okat, a tetejét átfényezzük jégzselével és el is készült.
Jöhet a kirakózás.
Tipp:
Mézeskalács, kicsiknek-nagyoknak, vagy akár gasztró ajándéknak!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »