Isler recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 450 g finomliszt
- 1 kk szódabikarbóna
- 150 g darált dió
- 200 g vaj
- 100 g zsír
- 150 g porcukor
- csipet só
- 1 tk fahéj
Töltéshez:
- baracklekvár
Mázhoz:
- 20 dkg ét vagy tejcsokoládé
- 5 dkg fehér csokoládé
- 2 ek olvasztott vaj
Elkészítése:
A lisztet a dióval, a fűszerekkel és a hideg zsiradékokkal gyors mozdulatokkal összemorzsolom. Hozzáadom a porcukrot, összegyúrom, majd lefóliázva egy órát pihentetem.
Lisztezett felületen óvatosan fél centi vastagra nyújtom, kiszaggatom, majd sütőpapírral bélelt tepsire teszem a korongokat.
180 fokra melegített sütőben 8-9 perc alatt megsütöm. 3 nagy tepsi sült ki. 6 cm-es kiszúrót használtam.
A kihűlt korongokat lekvárral összeragasztom.
A két féle csokoládét a vajjal felolvasztom, majd simára keverem. Először a barna csokoládéba mártom. A fehér csokoládéból vékonyan csíkokat vagy pettyeket cseppentek rá, majd ey fogpiszkálóval széthuzigálom a barna csokin.
Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »
Gyümölcsös csábítás – 12 frissítő torta, amiből egy szelet sosem elég
Sütni sem mindig kell ahhoz, hogy igazán lenyűgöző desszertet varázsolj az
Tovább olvasom »