Isler recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 450 g finomliszt
- 1 kk szódabikarbóna
- 150 g darált dió
- 200 g vaj
- 100 g zsír
- 150 g porcukor
- csipet só
- 1 tk fahéj
Töltéshez:
- baracklekvár
Mázhoz:
- 20 dkg ét vagy tejcsokoládé
- 5 dkg fehér csokoládé
- 2 ek olvasztott vaj
Elkészítése:
A lisztet a dióval, a fűszerekkel és a hideg zsiradékokkal gyors mozdulatokkal összemorzsolom. Hozzáadom a porcukrot, összegyúrom, majd lefóliázva egy órát pihentetem.
Lisztezett felületen óvatosan fél centi vastagra nyújtom, kiszaggatom, majd sütőpapírral bélelt tepsire teszem a korongokat.
180 fokra melegített sütőben 8-9 perc alatt megsütöm. 3 nagy tepsi sült ki. 6 cm-es kiszúrót használtam.
A kihűlt korongokat lekvárral összeragasztom.
A két féle csokoládét a vajjal felolvasztom, majd simára keverem. Először a barna csokoládéba mártom. A fehér csokoládéból vékonyan csíkokat vagy pettyeket cseppentek rá, majd ey fogpiszkálóval széthuzigálom a barna csokin.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »










