Isler recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 450 g finomliszt
- 1 kk szódabikarbóna
- 150 g darált dió
- 200 g vaj
- 100 g zsír
- 150 g porcukor
- csipet só
- 1 tk fahéj
Töltéshez:
- baracklekvár
Mázhoz:
- 20 dkg ét vagy tejcsokoládé
- 5 dkg fehér csokoládé
- 2 ek olvasztott vaj
Elkészítése:
A lisztet a dióval, a fűszerekkel és a hideg zsiradékokkal gyors mozdulatokkal összemorzsolom. Hozzáadom a porcukrot, összegyúrom, majd lefóliázva egy órát pihentetem.
Lisztezett felületen óvatosan fél centi vastagra nyújtom, kiszaggatom, majd sütőpapírral bélelt tepsire teszem a korongokat.
180 fokra melegített sütőben 8-9 perc alatt megsütöm. 3 nagy tepsi sült ki. 6 cm-es kiszúrót használtam.
A kihűlt korongokat lekvárral összeragasztom.
A két féle csokoládét a vajjal felolvasztom, majd simára keverem. Először a barna csokoládéba mártom. A fehér csokoládéból vékonyan csíkokat vagy pettyeket cseppentek rá, majd ey fogpiszkálóval széthuzigálom a barna csokin.
Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »