Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Isler recept

Isler
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 35 dkg liszt
    • 20 dkg margarin (hideg)
    • 10 dkg porcukor
    • 1 tojássárgája
    • 5 dkg darált dió
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 tk sütőpor
    • 1 citrom leve + lereszelt héja (kisebb méretű)
    • csipet só
    • lekvár (bármely ízű)

    Mártogatni:

    • 170 g étcsoki
    • 2 ek étolaj

    Elkészítése:

    Az én kiszúrom átmérője: 7,5 cm és ebből 15 db isler lett.

    A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a tészta többi hozzávalóit is hozzáadjuk és jól összedolgozzuk, összegyúrjuk. A tészta cipót folpackba csomagoljuk és kb 10-15 percre betesszük a hűtőbe pihenni.

    Egy lisztezett, sík felületen 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk a tésztá és ízlés szerinti nagyságú szaggatóval kiszúrjuk.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé rakosgatjuk a korongokat és előmelegített sütőben 180 fokon kb 7-8 percig sütjük (világos színűek maradjanak).

    4. Hagyjuk teljesen kihűlni majd 1-1 darabot lekvárral összeragasztunk.

    Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét és hozzákeverjük az étolajat, majd a sütiket belemártogatjuk (vagy leöntjük). Sütőpapírra tesszük és hagyjuk, hogy a csoki megszilárduljon.

    Lezárható tetejű dobozban tároljuk. (Igazából nekem nagyon hamar megpuhult, elkészítés után 3-4 órájára már puha lett.)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek