Hozzávalók:
Tészta:
Mártogatni:
Elkészítése:
Az én kiszúrom átmérője: 7,5 cm és ebből 15 db isler lett.
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a tészta többi hozzávalóit is hozzáadjuk és jól összedolgozzuk, összegyúrjuk. A tészta cipót folpackba csomagoljuk és kb 10-15 percre betesszük a hűtőbe pihenni.
Egy lisztezett, sík felületen 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk a tésztá és ízlés szerinti nagyságú szaggatóval kiszúrjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé rakosgatjuk a korongokat és előmelegített sütőben 180 fokon kb 7-8 percig sütjük (világos színűek maradjanak).
4. Hagyjuk teljesen kihűlni majd 1-1 darabot lekvárral összeragasztunk.
Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét és hozzákeverjük az étolajat, majd a sütiket belemártogatjuk (vagy leöntjük). Sütőpapírra tesszük és hagyjuk, hogy a csoki megszilárduljon.
Lezárható tetejű dobozban tároljuk. (Igazából nekem nagyon hamar megpuhult, elkészítés után 3-4 órájára már puha lett.)