Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Indonéz ananászos sütemény (nastar) recept

Indonéz ananászos sütemény (nastar)
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Ananászlekvár:

    • 1 kg ananász
    • 70 g cukor
    • 0,5 teáskanál vanília kivonat
    • kevés sárga ételfesték

    Tészta:

    • 100 g vaj
    • 25 g margarin
    • 75 g porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 tk tejpor
    • 210 g finomliszt

    Tetejére:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 0,5 teáskanál olaj

    Elkészítése:

    Ananászlekvár:

    Az ananászt hámozzuk meg, majd vágjuk félbe és negyedeljük. Középről a fás részt vágjuk ki és a húsát vágjuk apró darabokra vagy botmixerrel pürésítsük (esetleg reszelőn reszeljük le).

    Tegyük egy kisebb edénybe és kezdjük el főzni. Kb 15 perc után adjuk hozzá a cukrot, majd főzzük tovább.

    További 45 perc főzés után adjuk hozzá a vaníliát és az ételfestéket, majd főzzük még 30 percig. Ekkor már kb lávaszerűen kell lefolynia a fakanálról. A kész lekvárból formáljunk folyókat és tegyük félre, ezeket fogjuk beletölteni a tésztába.

    Ha nem szeretnénk vacakolni a lekvár elkészítésével, akkor használjunk boltit.

    Tészta:

    A puha vajat, margarint és a porcukrot jól habosítsuk ki, majd adjuk hozzá a tojássárgákat és keverjük jól bele. Ezután adjuk hozzá a tejport és a lisztet is és dolgozzuk össze a tésztát, amíg egynemű nem lesz.

    Összeállítás, sütés:

    A kész tésztát kb 13-15 grammos adagokra osztjuk. Mindegyik tésztát kilapítjuk és a közepébe egy adag lekvárt teszünk (töltés közben a tésztát és a lekvárt takarjuk le, hogy ne száradjon ki). A tészta széleit összecsípjük, alaposan összezárjuk, hogy sütés közben ne folyjon ki a lekvár, majd gömbölyűvé formázzuk.

    A megformázott süteményeket sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, majd 150 fokra melegített sütőben, alsó-felső sütéssel sütjük 10 percig.

    Közben elkeverjük a tojássárgákat az olajjal. Kivesszük a sütőből a sütiket, lekenjük a tetejüket a tojássárgás keverékkel kétszer és visszatoljuk a sütőbe még 30 percre.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá