Indonéz ananászos sütemény (nastar) recept

Elkészítése:
Ananászlekvár:
Az ananászt hámozzuk meg, majd vágjuk félbe és negyedeljük. Középről a fás részt vágjuk ki és a húsát vágjuk apró darabokra vagy botmixerrel pürésítsük (esetleg reszelőn reszeljük le).
Tegyük egy kisebb edénybe és kezdjük el főzni. Kb 15 perc után adjuk hozzá a cukrot, majd főzzük tovább.
További 45 perc főzés után adjuk hozzá a vaníliát és az ételfestéket, majd főzzük még 30 percig. Ekkor már kb lávaszerűen kell lefolynia a fakanálról. A kész lekvárból formáljunk folyókat és tegyük félre, ezeket fogjuk beletölteni a tésztába.
Ha nem szeretnénk vacakolni a lekvár elkészítésével, akkor használjunk boltit.
Tészta:
A puha vajat, margarint és a porcukrot jól habosítsuk ki, majd adjuk hozzá a tojássárgákat és keverjük jól bele. Ezután adjuk hozzá a tejport és a lisztet is és dolgozzuk össze a tésztát, amíg egynemű nem lesz.
Összeállítás, sütés:
A kész tésztát kb 13-15 grammos adagokra osztjuk. Mindegyik tésztát kilapítjuk és a közepébe egy adag lekvárt teszünk (töltés közben a tésztát és a lekvárt takarjuk le, hogy ne száradjon ki). A tészta széleit összecsípjük, alaposan összezárjuk, hogy sütés közben ne folyjon ki a lekvár, majd gömbölyűvé formázzuk.
A megformázott süteményeket sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, majd 150 fokra melegített sütőben, alsó-felső sütéssel sütjük 10 percig.
Közben elkeverjük a tojássárgákat az olajjal. Kivesszük a sütőből a sütiket, lekenjük a tetejüket a tojássárgás keverékkel kétszer és visszatoljuk a sütőbe még 30 percre.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »