Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Huszárcsók recept

Huszárcsók
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 10 dkg porcukor
    • 15 dkg margarin
    • 20 dkg liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 5 dkg szeletelt mandula
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje habbá verve
    • 2-3 dl házi készítésű hígabb baracklekvár
    • porcukor a szóráshoz

    Elkészítése:

    Egy tepsit sütőpapírral bélelünk.

    A tojássárgákat, porcukrot, olvasztott margarint, lisztet, sütőport, sót és a citrom héját alaposan összekeverjük és gyúrjuk. A masszát egy napra vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.

    Másnap a masszából vizes kézzel egyforma nagyságú gombócokat formázunk. Ujjunkkal kis lyukat nyomunk mindegyikbe, majd egyesével megforgatjuk a tojáshabban, majd a mandula pehelyben.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a golyókat egymástól távolabb. 180 fokra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük. Ha kihűltek, a mélyedéseket megtöltjük lekvárral. Kevés porcukorral megszórva tálaljuk.

    Ebből az adagból kb 24-26 süti lesz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá