Huszárcsók

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 tojás sárgája
  • 10 dkg porcukor
  • 15 dkg margarin
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 dkg szeletelt mandula
  • 2 tojás fehérje habbá verve
  • 2-3 dl házi készítésű hígabb baracklekvár
  • porcukor a szóráshoz

Elkészítése:

Egy tepsit sütőpapírral bélelünk.

A tojássárgákat, porcukrot, olvasztott margarint, lisztet, sütőport, sót és a citrom héját alaposan összekeverjük és gyúrjuk. A masszát egy napra vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap a masszából vizes kézzel egyforma nagyságú gombócokat formázunk. Ujjunkkal kis lyukat nyomunk mindegyikbe, majd egyesével megforgatjuk a tojáshabban, majd a mandula pehelyben.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a golyókat egymástól távolabb. 180 fokra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük. Ha kihűltek, a mélyedéseket megtöltjük lekvárral. Kevés porcukorral megszórva tálaljuk.

Ebből az adagból kb 24-26 süti lesz.