Hullámos krémes recept

Elkészítése:
A tésztához 2,5 dl vizet 15 dkg zsírral felforralunk, majd hozzákeverünk 15 dkg lisztet és összefőzzük.
Tűzről levéve 15-20 percig állni hagyjuk, utána 5 tojást egyenként belekeverünk.
2 lapot sütünk a tésztából 23*38 cm-es tepsi hátán vgy a tepsiben 180 fokon. A tepsire szilikonos sütőpapírt tettem és úgy kenjük rá a tésztát. 15 percig ne nyissuk ki a sütőt! Érdekes, hullámos felületű lapokat kapunk.
A megsült, egyik lapot 15 db kockára vágjuk fel még melegen.
A krémhez először vízgőz felett felverjük a tojásfehérjéket a cukor 2/3-ad részével.
A lisztet kevés tejjel, a tojás sárgákkal simára keverjük.
A maradék tejet a vaníliás cukorral felforraljuk egy nagy lábasban és kikevert tojássárgás masszát belecsorgatjuk és sűrűre főzzük. Ezután apránként, lazán hozzákeverjük a tojásfehérje habot.
Az egyik tésztalapot egy magas falú tepsibe tesszük, ráöntjük a krémet, elsimítjuk és hagyjuk kihűlni.
A tejszínt keményre verjük, majd a krémre simítjuk. Ráhelyezzük a már feldarabolt tészta lapot.
Jól lehűtjük és felszeleteljük. Meghinthetjük porcukorral.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »