Hullámos krémes recept
Elkészítése:
A tésztához 2,5 dl vizet 15 dkg zsírral felforralunk, majd hozzákeverünk 15 dkg lisztet és összefőzzük.
Tűzről levéve 15-20 percig állni hagyjuk, utána 5 tojást egyenként belekeverünk.
2 lapot sütünk a tésztából 23*38 cm-es tepsi hátán vgy a tepsiben 180 fokon. A tepsire szilikonos sütőpapírt tettem és úgy kenjük rá a tésztát. 15 percig ne nyissuk ki a sütőt! Érdekes, hullámos felületű lapokat kapunk.
A megsült, egyik lapot 15 db kockára vágjuk fel még melegen.
A krémhez először vízgőz felett felverjük a tojásfehérjéket a cukor 2/3-ad részével.
A lisztet kevés tejjel, a tojás sárgákkal simára keverjük.
A maradék tejet a vaníliás cukorral felforraljuk egy nagy lábasban és kikevert tojássárgás masszát belecsorgatjuk és sűrűre főzzük. Ezután apránként, lazán hozzákeverjük a tojásfehérje habot.
Az egyik tésztalapot egy magas falú tepsibe tesszük, ráöntjük a krémet, elsimítjuk és hagyjuk kihűlni.
A tejszínt keményre verjük, majd a krémre simítjuk. Ráhelyezzük a már feldarabolt tészta lapot.
Jól lehűtjük és felszeleteljük. Meghinthetjük porcukorral.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









