Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hullámos krémes recept

Hullámos krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 2,5 dl víz
    • 15 dkg zsír
    • 15 dkg liszt
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A krémhez:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg liszt
    • 9 dl tej
    • 3 cs vaníliás cukor
    • 23 dkg porcukor
    • 5 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A tésztához 2,5 dl vizet 15 dkg zsírral felforralunk, majd hozzákeverünk 15 dkg lisztet és összefőzzük.

    Tűzről levéve 15-20 percig állni hagyjuk, utána 5 tojást egyenként belekeverünk.

    2 lapot sütünk a tésztából 23*38 cm-es tepsi hátán vgy a tepsiben 180 fokon. A tepsire szilikonos sütőpapírt tettem és úgy kenjük rá a tésztát. 15 percig ne nyissuk ki a sütőt! Érdekes, hullámos felületű lapokat kapunk.

    A megsült, egyik lapot 15 db kockára vágjuk fel még melegen.

    A krémhez először vízgőz felett felverjük a tojásfehérjéket a cukor 2/3-ad részével.

    A lisztet kevés tejjel, a tojás sárgákkal simára keverjük.

    A maradék tejet a vaníliás cukorral felforraljuk egy nagy lábasban és kikevert tojássárgás masszát belecsorgatjuk és sűrűre főzzük. Ezután apránként, lazán hozzákeverjük a tojásfehérje habot.

    Az egyik tésztalapot egy magas falú tepsibe tesszük, ráöntjük a krémet, elsimítjuk és hagyjuk kihűlni.

    A tejszínt keményre verjük, majd a krémre simítjuk. Ráhelyezzük a már feldarabolt tészta lapot.

    Jól lehűtjük és felszeleteljük. Meghinthetjük porcukorral.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá