Hullámos krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hullámos krémes

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 2,5 dl víz
  • 15 dkg zsír
  • 15 dkg liszt
  • 5 tojás

A krémhez:

  • 8 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 9 dl tej
  • 3 cs vaníliás cukor
  • 23 dkg porcukor
  • 5 dl habtejszín

Elkészítése:

A tésztához 2,5 dl vizet 15 dkg zsírral felforralunk, majd hozzákeverünk 15 dkg lisztet és összefőzzük.

Tűzről levéve 15-20 percig állni hagyjuk, utána 5 tojást egyenként belekeverünk.

2 lapot sütünk a tésztából 23*38 cm-es tepsi hátán vgy a tepsiben 180 fokon. A tepsire szilikonos sütőpapírt tettem és úgy kenjük rá a tésztát. 15 percig ne nyissuk ki a sütőt! Érdekes, hullámos felületű lapokat kapunk.

A megsült, egyik lapot 15 db kockára vágjuk fel még melegen.

A krémhez először vízgőz felett felverjük a tojásfehérjéket a cukor 2/3-ad részével.

A lisztet kevés tejjel, a tojás sárgákkal simára keverjük.

A maradék tejet a vaníliás cukorral felforraljuk egy nagy lábasban és kikevert tojássárgás masszát belecsorgatjuk és sűrűre főzzük. Ezután apránként, lazán hozzákeverjük a tojásfehérje habot.

Az egyik tésztalapot egy magas falú tepsibe tesszük, ráöntjük a krémet, elsimítjuk és hagyjuk kihűlni.

A tejszínt keményre verjük, majd a krémre simítjuk. Ráhelyezzük a már feldarabolt tészta lapot.

Jól lehűtjük és felszeleteljük. Meghinthetjük porcukorral.

Jó étvágyat kívánok hozzá!