Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hólabda tekercs recept

Hólabda tekercs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 evőkanál cukor
    • 2 evőkanál finomliszt
    • 2 evőkanál cukrozatlan kakópor
    • csipet só

    Krém:

    • 3 dl tej
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 10 dkg kókuszreszelék
    • 10 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 25 dkg mascarpone

    Tetejére:

    • 10 dkg étcsokoládé
    • 1 evőkanál olaj
    • kevés kókuszreszelék

    Elkészítése:

    Piskóta:

    Az egész tojásokat egy edénybe tesszük és hozzáadjuk a sót, majd elkezdjük kihabosítani. Miközben magas fokozaton, folyamatosan verjük fel, kanalanként hozzáadjuk a cukrot.

    Amikor kifehéredik, kihabosodik és a térfogata megháromszorózódik, akkor beleszitáljuk a lisztet és a kakaóport, majd óvatosan beleforgatjuk.

    Egy gáztepsit (34*38 cm) kibélelünk sütőpapírral és a piskótamasszát belesimítjuk egyenletesen.

    180 fokra melegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük. Kivesszük a sütőből és még melegen feltekerjük és így hagyjuk kihűlni.

    Krém:

    A pudingport és a cukrokat elkeverjük, majd felöntjük a tejjel és sűrűre felfőzzük. Amint kihűlt, akkor hozzáadjuk a mascaponét és jól kihabosítjuk, majd végül a kókuszt forgatjuk bele.

    Összeállítás:

    A piskótát kitekerjük és lehúzzuk róla a papírt. Rásimítjuk a krémet és szorosan feltekerjük.

    A csokit összeolvasztjuk az olajjal, majd bevonjuk vele a sütemény külsejét. Amikor már kissé szilárdult a máz, akkor megszórjuk kevés kókusszal. Mikor a csoki teljesen megdermedt, akkor srégen szeletekre vágjuk és tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek