Hólabda tekercs recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál cukor
- 2 evőkanál finomliszt
- 2 evőkanál cukrozatlan kakópor
- csipet só
Krém:
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 10 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg mascarpone
Tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 evőkanál olaj
- kevés kókuszreszelék
Elkészítése:
Piskóta:
Az egész tojásokat egy edénybe tesszük és hozzáadjuk a sót, majd elkezdjük kihabosítani. Miközben magas fokozaton, folyamatosan verjük fel, kanalanként hozzáadjuk a cukrot.
Amikor kifehéredik, kihabosodik és a térfogata megháromszorózódik, akkor beleszitáljuk a lisztet és a kakaóport, majd óvatosan beleforgatjuk.
Egy gáztepsit (34*38 cm) kibélelünk sütőpapírral és a piskótamasszát belesimítjuk egyenletesen.
180 fokra melegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük. Kivesszük a sütőből és még melegen feltekerjük és így hagyjuk kihűlni.
Krém:
A pudingport és a cukrokat elkeverjük, majd felöntjük a tejjel és sűrűre felfőzzük. Amint kihűlt, akkor hozzáadjuk a mascaponét és jól kihabosítjuk, majd végül a kókuszt forgatjuk bele.
Összeállítás:
A piskótát kitekerjük és lehúzzuk róla a papírt. Rásimítjuk a krémet és szorosan feltekerjük.
A csokit összeolvasztjuk az olajjal, majd bevonjuk vele a sütemény külsejét. Amikor már kissé szilárdult a máz, akkor megszórjuk kevés kókusszal. Mikor a csoki teljesen megdermedt, akkor srégen szeletekre vágjuk és tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »