Hólabda tekercs

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hólabda tekercs

Hozzávalók:
Tészta:

  • 4 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakópor
  • csipet só

Krém:

  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg mascarpone

Tetejére:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál olaj
  • kevés kókuszreszelék

Elkészítése:

Piskóta:

Az egész tojásokat egy edénybe tesszük és hozzáadjuk a sót, majd elkezdjük kihabosítani. Miközben magas fokozaton, folyamatosan verjük fel, kanalanként hozzáadjuk a cukrot.

Amikor kifehéredik, kihabosodik és a térfogata megháromszorózódik, akkor beleszitáljuk a lisztet és a kakaóport, majd óvatosan beleforgatjuk.

Egy gáztepsit (34*38 cm) kibélelünk sütőpapírral és a piskótamasszát belesimítjuk egyenletesen.

180 fokra melegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük. Kivesszük a sütőből és még melegen feltekerjük és így hagyjuk kihűlni.

Krém:

A pudingport és a cukrokat elkeverjük, majd felöntjük a tejjel és sűrűre felfőzzük. Amint kihűlt, akkor hozzáadjuk a mascaponét és jól kihabosítjuk, majd végül a kókuszt forgatjuk bele.

Összeállítás:

A piskótát kitekerjük és lehúzzuk róla a papírt. Rásimítjuk a krémet és szorosan feltekerjük.

A csokit összeolvasztjuk az olajjal, majd bevonjuk vele a sütemény külsejét. Amikor már kissé szilárdult a máz, akkor megszórjuk kevés kókusszal. Mikor a csoki teljesen megdermedt, akkor srégen szeletekre vágjuk és tálaljuk.