Hólabda ( Kozáksapka) recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 40 dkg porcukor
- 8 evőkanál meleg víz
- 25 dkg liszt
- 2 evőkanál kakaó
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje habbá verve
Krém:
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 4 dl tejet
- 4 evőkanál kristálycukrot
- 4 evőkanál liszt
A tetejére:
- Csokimáz
Elkészítése:
A piskóta hozzávalóit összekeverjük, majd meleg sütőben ( 200 fokon 30 percig ) megsütjük.
Amíg sül, elkészítjük a krémet. A tejből, a kristálycukorból és a lisztből sűrű krémet főzünk, majd hozzáadjuk a porcukrot, a vajat és simára keverjük.
Ha elkészült pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, kettévágjuk, megtöltjük a krémmel, majd az oldalát is körbekenjük. Ezután kókuszreszelékbe forgatjuk és a tetejét bevonjuk csokimázzal.
Tipp:
Én különböző díszítéseket is szoktam rakni a tetejére. Pl karácsonykor hópelyhet, máskor pedig marcipánvirágot. A kókuszba is szoktam rakni színes cukrot vagy reszelt marcipánt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »









