Hólabda ( Kozáksapka) recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 40 dkg porcukor
- 8 evőkanál meleg víz
- 25 dkg liszt
- 2 evőkanál kakaó
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje habbá verve
Krém:
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 4 dl tejet
- 4 evőkanál kristálycukrot
- 4 evőkanál liszt
A tetejére:
- Csokimáz
Elkészítése:
A piskóta hozzávalóit összekeverjük, majd meleg sütőben ( 200 fokon 30 percig ) megsütjük.
Amíg sül, elkészítjük a krémet. A tejből, a kristálycukorból és a lisztből sűrű krémet főzünk, majd hozzáadjuk a porcukrot, a vajat és simára keverjük.
Ha elkészült pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, kettévágjuk, megtöltjük a krémmel, majd az oldalát is körbekenjük. Ezután kókuszreszelékbe forgatjuk és a tetejét bevonjuk csokimázzal.
Tipp:
Én különböző díszítéseket is szoktam rakni a tetejére. Pl karácsonykor hópelyhet, máskor pedig marcipánvirágot. A kókuszba is szoktam rakni színes cukrot vagy reszelt marcipánt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »
7 tökéletes levesbetét, amitől a házi leves igazán különleges lesz
Fedezd fel a legjobb házi levesbetéteket: grízgaluska, zsemlegombóc, csipet
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.29. kedd
Különleges gyümölcsös és mediterrán levesek, fűszeres, mégis könnyen elkész
Tovább olvasom »
Készítsen egészséges ételt az egész családnak: A legjobb airfryer receptek (x)
A rohanó hétköznapokon minden szülő ismeri a kihívást: hogyan kerüljön gyor
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.28. hétfő
Olyan válogatást állítottunk össze, amely gyors, kiadós és finom fogásokat
Tovább olvasom »
50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki történelmet írt, először h
Tovább olvasom »