Hólabda ( Kozáksapka) recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 40 dkg porcukor
- 8 evőkanál meleg víz
- 25 dkg liszt
- 2 evőkanál kakaó
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje habbá verve
Krém:
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 4 dl tejet
- 4 evőkanál kristálycukrot
- 4 evőkanál liszt
A tetejére:
- Csokimáz
Elkészítése:
A piskóta hozzávalóit összekeverjük, majd meleg sütőben ( 200 fokon 30 percig ) megsütjük.
Amíg sül, elkészítjük a krémet. A tejből, a kristálycukorból és a lisztből sűrű krémet főzünk, majd hozzáadjuk a porcukrot, a vajat és simára keverjük.
Ha elkészült pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, kettévágjuk, megtöltjük a krémmel, majd az oldalát is körbekenjük. Ezután kókuszreszelékbe forgatjuk és a tetejét bevonjuk csokimázzal.
Tipp:
Én különböző díszítéseket is szoktam rakni a tetejére. Pl karácsonykor hópelyhet, máskor pedig marcipánvirágot. A kókuszba is szoktam rakni színes cukrot vagy reszelt marcipánt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »