Hólabda ( Kozáksapka)

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hólabda ( Kozáksapka)

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 8 tojás sárgája
  • 40 dkg porcukor
  • 8 evőkanál meleg víz
  • 25 dkg liszt
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 8 tojás fehérje habbá verve

Krém:

  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 4 dl tejet
  • 4 evőkanál kristálycukrot
  • 4 evőkanál liszt

A tetejére:

  • Csokimáz

Elkészítése:

A piskóta hozzávalóit összekeverjük, majd meleg sütőben ( 200 fokon 30 percig ) megsütjük.

Amíg sül, elkészítjük a krémet. A tejből, a kristálycukorból és a lisztből sűrű krémet főzünk, majd hozzáadjuk a porcukrot, a vajat és simára keverjük.

Ha elkészült pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, kettévágjuk, megtöltjük a krémmel, majd az oldalát is körbekenjük. Ezután kókuszreszelékbe forgatjuk és a tetejét bevonjuk csokimázzal.

Tipp:

Én különböző díszítéseket is szoktam rakni a tetejére. Pl karácsonykor hópelyhet, máskor pedig marcipánvirágot. A kókuszba is szoktam rakni színes cukrot vagy reszelt marcipánt.