Hólabda recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg porcukor
- 3 evőkanál kakaópor
- 8 evőkanál forró víz
- 1 csomag sütőpor
- 25 dkg liszt
- 2 evőkanál olaj
A krémhez:
- 5 dl tej
- 5 evőkanál rétesliszt
- 30 dkg margarin
- 30 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
Az oldalához:
- 10 dkg kókuszreszelék
A tetejére:
- 15 dkg étcsoki
Elkészítése:
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a porcukorral, a kakaóporral és a vízzel habosra felverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral összeforgatott lisztet végül az olajat. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan az előzőekbe forgatjuk.
Egy kb. 40*28 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben megsütjük. Amikor kihűlt 4 centis pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
A krémhez 2 dl tejben simára keverjük a lisztet. A többi tejet felforraljuk, a lisztes keverékhez öntjük, kevergetve sűrűre főzzük. A szobahőmérsékletű margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra kikeverjük. A kihűlt főzött krémmel összedolgozzuk.
A piskótakorongokat kettévágjuk, a krémmel megkenjük, majd a másik felével összeragasztjuk. A krémmel az oldalukat is körbekenjük, a kókuszreszelékben meghempergetjük.
A csokoládét felolvasztjuk, a sütemények tetejére kenjük. Hűtőben néhány órát dermesztjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »