Hólabda recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg porcukor
- 3 evőkanál kakaópor
- 8 evőkanál forró víz
- 1 csomag sütőpor
- 25 dkg liszt
- 2 evőkanál olaj
A krémhez:
- 5 dl tej
- 5 evőkanál rétesliszt
- 30 dkg margarin
- 30 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
Az oldalához:
- 10 dkg kókuszreszelék
A tetejére:
- 15 dkg étcsoki
Elkészítése:
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a porcukorral, a kakaóporral és a vízzel habosra felverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral összeforgatott lisztet végül az olajat. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan az előzőekbe forgatjuk.
Egy kb. 40*28 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben megsütjük. Amikor kihűlt 4 centis pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
A krémhez 2 dl tejben simára keverjük a lisztet. A többi tejet felforraljuk, a lisztes keverékhez öntjük, kevergetve sűrűre főzzük. A szobahőmérsékletű margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra kikeverjük. A kihűlt főzött krémmel összedolgozzuk.
A piskótakorongokat kettévágjuk, a krémmel megkenjük, majd a másik felével összeragasztjuk. A krémmel az oldalukat is körbekenjük, a kókuszreszelékben meghempergetjük.
A csokoládét felolvasztjuk, a sütemények tetejére kenjük. Hűtőben néhány órát dermesztjük.