Hókocka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 40*40 cm-es tepsihez:
Piskóta:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 csapott evőkanál nádcukor
- 7 evőkanál finomliszt
- 1 evőkanál holland kakaópor
- 1/2 csomag sütőpor
Krém:
- 500 ml cukrászhab
- 1 púpos evőkanál kókuszreszelék
- pár csepp kókuszaroma (ízlés szerint)
Bevonat:
- 10 dkg ét és/vagy tejcsokoládé (ízlés szerint ki melyiket szereti)
- 1 evőkanál étolaj
Díszítés:
- kókuszreszelék
Elkészítése:
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és habverővel alacsony fokozaton hozzádolgozzuk a felvert fehérjéhez. Ehhez a masszához hozzáadjuk a sütőport, majd folyamatosan hozzákanalazzuk és habverő segítségével eldolgozzuk benne a lisztet és végül a kakaóport.
A kész masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben készre sütjük kb 10 perc alatt. A kész piskótát kihűtjük.
A tejszínes krémet elkészítjük. A cukrászhabot felverjük, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket és pár csepp aromát, majd alacsony fokozaton habverővel simára keverjük.
A piskóta lapot hat egyenlő részre vágjuk. Egy lapot zsírpapírra vagy deszkára teszünk és megkenjük a krém egy részével (kb 1/5 része), majd ráteszünk egy lapot, ismét krém, majd a tetejére a harmadik piskóta lap.
Ezt megcsináljuk a maradék három lappal is. Így lesz két darab három lapos sütemény tömbünk. A tömböket hosszában félbe vágjuk, majd keresztben is felvágjuk, a cél hogy kocka alakot kapjunk.
A formákat a maradék krémmel oldalt bekenjük és megforgatjuk kókuszreszelékben, majd tálcára tesszük őket.
Mikor minden süteményt körbekentünk elkészítjük a csokoládés mázat a tetejére. Gőz felett a csokoládét egy evőkanál étolajjal felolvasztjuk, majd a sütemények tetejét ezzel egyenként bevonjuk. Egy kis kanállal teszünk a tetejükre és egyenletesen elsimítjuk.
Hagyjuk megdermedni, ezután fogyasztható.
Tipp:
Kicsit pepecselős, de mutatós és finom sütemény.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »