Hókocka recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 40*40 cm-es tepsihez:
Piskóta:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 csapott evőkanál nádcukor
- 7 evőkanál finomliszt
- 1 evőkanál holland kakaópor
- 1/2 csomag sütőpor
Krém:
- 500 ml cukrászhab
- 1 púpos evőkanál kókuszreszelék
- pár csepp kókuszaroma (ízlés szerint)
Bevonat:
- 10 dkg ét és/vagy tejcsokoládé (ízlés szerint ki melyiket szereti)
- 1 evőkanál étolaj
Díszítés:
- kókuszreszelék
Elkészítése:
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és habverővel alacsony fokozaton hozzádolgozzuk a felvert fehérjéhez. Ehhez a masszához hozzáadjuk a sütőport, majd folyamatosan hozzákanalazzuk és habverő segítségével eldolgozzuk benne a lisztet és végül a kakaóport.
A kész masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben készre sütjük kb 10 perc alatt. A kész piskótát kihűtjük.
A tejszínes krémet elkészítjük. A cukrászhabot felverjük, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket és pár csepp aromát, majd alacsony fokozaton habverővel simára keverjük.
A piskóta lapot hat egyenlő részre vágjuk. Egy lapot zsírpapírra vagy deszkára teszünk és megkenjük a krém egy részével (kb 1/5 része), majd ráteszünk egy lapot, ismét krém, majd a tetejére a harmadik piskóta lap.
Ezt megcsináljuk a maradék három lappal is. Így lesz két darab három lapos sütemény tömbünk. A tömböket hosszában félbe vágjuk, majd keresztben is felvágjuk, a cél hogy kocka alakot kapjunk.
A formákat a maradék krémmel oldalt bekenjük és megforgatjuk kókuszreszelékben, majd tálcára tesszük őket.
Mikor minden süteményt körbekentünk elkészítjük a csokoládés mázat a tetejére. Gőz felett a csokoládét egy evőkanál étolajjal felolvasztjuk, majd a sütemények tetejét ezzel egyenként bevonjuk. Egy kis kanállal teszünk a tetejükre és egyenletesen elsimítjuk.
Hagyjuk megdermedni, ezután fogyasztható.
Tipp:
Kicsit pepecselős, de mutatós és finom sütemény.