Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hókocka recept

Hókocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 40*40 cm-es tepsihez:
    Piskóta:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 csapott evőkanál nádcukor
    • 7 evőkanál finomliszt
    • 1 evőkanál holland kakaópor
    • 1/2 csomag sütőpor

    Krém:

    • 500 ml cukrászhab
    • 1 púpos evőkanál kókuszreszelék
    • pár csepp kókuszaroma (ízlés szerint)

    Bevonat:

    • 10 dkg ét és/vagy tejcsokoládé (ízlés szerint ki melyiket szereti)
    • 1 evőkanál étolaj

    Díszítés:

    • kókuszreszelék

    Elkészítése:

    A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és habverővel alacsony fokozaton hozzádolgozzuk a felvert fehérjéhez. Ehhez a masszához hozzáadjuk a sütőport, majd folyamatosan hozzákanalazzuk és habverő segítségével eldolgozzuk benne a lisztet és végül a kakaóport.

    A kész masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben készre sütjük kb 10 perc alatt. A kész piskótát kihűtjük.

    A tejszínes krémet elkészítjük. A cukrászhabot felverjük, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket és pár csepp aromát, majd alacsony fokozaton habverővel simára keverjük.

    A piskóta lapot hat egyenlő részre vágjuk. Egy lapot zsírpapírra vagy deszkára teszünk és megkenjük a krém egy részével (kb 1/5 része), majd ráteszünk egy lapot, ismét krém, majd a tetejére a harmadik piskóta lap.

    Ezt megcsináljuk a maradék három lappal is. Így lesz két darab három lapos sütemény tömbünk. A tömböket hosszában félbe vágjuk, majd keresztben is felvágjuk, a cél hogy kocka alakot kapjunk.

    A formákat a maradék krémmel oldalt bekenjük és megforgatjuk kókuszreszelékben, majd tálcára tesszük őket.

    Mikor minden süteményt körbekentünk elkészítjük a csokoládés mázat a tetejére. Gőz felett a csokoládét egy evőkanál étolajjal felolvasztjuk, majd a sütemények tetejét ezzel egyenként bevonjuk. Egy kis kanállal teszünk a tetejükre és egyenletesen elsimítjuk.

    Hagyjuk megdermedni, ezután fogyasztható.

    Tipp:

    Kicsit pepecselős, de mutatós és finom sütemény.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá