Hókocka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók egy 40*40 cm-es tepsihez:
Piskóta:

  • 8 tojás
  • 4 csapott evőkanál nádcukor
  • 7 evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál holland kakaópor
  • 1/2 csomag sütőpor

Krém:

  • 500 ml cukrászhab
  • 1 púpos evőkanál kókuszreszelék
  • pár csepp kókuszaroma (ízlés szerint)

Bevonat:

  • 10 dkg ét és/vagy tejcsokoládé (ízlés szerint ki melyiket szereti)
  • 1 evőkanál étolaj

Díszítés:

  • kókuszreszelék

Elkészítése:

A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és habverővel alacsony fokozaton hozzádolgozzuk a felvert fehérjéhez. Ehhez a masszához hozzáadjuk a sütőport, majd folyamatosan hozzákanalazzuk és habverő segítségével eldolgozzuk benne a lisztet és végül a kakaóport.

A kész masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben készre sütjük kb 10 perc alatt. A kész piskótát kihűtjük.

A tejszínes krémet elkészítjük. A cukrászhabot felverjük, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket és pár csepp aromát, majd alacsony fokozaton habverővel simára keverjük.

A piskóta lapot hat egyenlő részre vágjuk. Egy lapot zsírpapírra vagy deszkára teszünk és megkenjük a krém egy részével (kb 1/5 része), majd ráteszünk egy lapot, ismét krém, majd a tetejére a harmadik piskóta lap.

Ezt megcsináljuk a maradék három lappal is. Így lesz két darab három lapos sütemény tömbünk. A tömböket hosszában félbe vágjuk, majd keresztben is felvágjuk, a cél hogy kocka alakot kapjunk.

A formákat a maradék krémmel oldalt bekenjük és megforgatjuk kókuszreszelékben, majd tálcára tesszük őket.

Mikor minden süteményt körbekentünk elkészítjük a csokoládés mázat a tetejére. Gőz felett a csokoládét egy evőkanál étolajjal felolvasztjuk, majd a sütemények tetejét ezzel egyenként bevonjuk. Egy kis kanállal teszünk a tetejükre és egyenletesen elsimítjuk.

Hagyjuk megdermedni, ezután fogyasztható.

Tipp:

Kicsit pepecselős, de mutatós és finom sütemény.