Hóemberes habcsók koszorú recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje (nálam 73 g)
- 147 g porcukor
- 2 tk keményítő
- 1 tk ecet
- kevéske vaníliaaroma
- fekete ételfesték filc (vagy 1 kocka étcsokoládé megolvasztva)
- narancs/citromsárga ételfesték filc (vagy egy darabka narancssárga fondant vagy íróka színezve)
Elkészítése:
A tojások fehérjét habbá verjük és közben hozzákeverjük a cukrot.
Amikor jó sűrű, elkeverjük benne a keményítőt, vaníliát és az ecetet, majd kemény masszává keverjük.
Egy sima és egy csillagcsöves habzsákra lesz szükségünk. A sima csővel ellátottba menjen a massza kb 70 %-a.
Sütőpapírral fedett tepsire fogjuk nyomni a koszorúkat. Kezdjük a hóemberrel.
Egymásra nyomunk kettő nem túl nagy, formás gömböt, mellé egy csillagcsöves csók (érjenek össze minden esetben), ismét hóember, ismét csók és így folytatjuk míg körbeérünk. Mint a képen látható egy kávéscsésze alj méret kb ami ideális.
Annyi koszorút készítsünk, amíg tart a massza.
Ezután légkeverés 100 fokra előmelegített sütőbe tesszük és résnyire nyitva hagyott ajtónál kezdjük szárítani őket. Amikor kb 45-60 perc (de sütő függő) múlva már elválnak a papírtól mérsékeljük a hőt kb 80 fokra és tovább szárítjuk. A lényeg, hogy ne színeződjenek el.
Hagyjuk kihűlni, majd rajzoljuk meg a hóemberkék arcát.
Tipp:
Karácsonyra is nagyon aranyos kis desszert ötlet, de a tél folyamán bármikor készíthető. Édesszájú gyerekeknek akár az uzsonnás táskába is mehet 1-1 koszorú. :)
Az ötlet innen: thepurplecupcake_
A formázáshoz segítség videó formájában nála található: https://www.instagram.com/p/B5OBzybljks/
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »