Hóemberes habcsók koszorú recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje (nálam 73 g)
- 147 g porcukor
- 2 tk keményítő
- 1 tk ecet
- kevéske vaníliaaroma
- fekete ételfesték filc (vagy 1 kocka étcsokoládé megolvasztva)
- narancs/citromsárga ételfesték filc (vagy egy darabka narancssárga fondant vagy íróka színezve)
Elkészítése:
A tojások fehérjét habbá verjük és közben hozzákeverjük a cukrot.
Amikor jó sűrű, elkeverjük benne a keményítőt, vaníliát és az ecetet, majd kemény masszává keverjük.
Egy sima és egy csillagcsöves habzsákra lesz szükségünk. A sima csővel ellátottba menjen a massza kb 70 %-a.
Sütőpapírral fedett tepsire fogjuk nyomni a koszorúkat. Kezdjük a hóemberrel.
Egymásra nyomunk kettő nem túl nagy, formás gömböt, mellé egy csillagcsöves csók (érjenek össze minden esetben), ismét hóember, ismét csók és így folytatjuk míg körbeérünk. Mint a képen látható egy kávéscsésze alj méret kb ami ideális.
Annyi koszorút készítsünk, amíg tart a massza.
Ezután légkeverés 100 fokra előmelegített sütőbe tesszük és résnyire nyitva hagyott ajtónál kezdjük szárítani őket. Amikor kb 45-60 perc (de sütő függő) múlva már elválnak a papírtól mérsékeljük a hőt kb 80 fokra és tovább szárítjuk. A lényeg, hogy ne színeződjenek el.
Hagyjuk kihűlni, majd rajzoljuk meg a hóemberkék arcát.
Tipp:
Karácsonyra is nagyon aranyos kis desszert ötlet, de a tél folyamán bármikor készíthető. Édesszájú gyerekeknek akár az uzsonnás táskába is mehet 1-1 koszorú. :)
Az ötlet innen: thepurplecupcake_
A formázáshoz segítség videó formájában nála található: https://www.instagram.com/p/B5OBzybljks/
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »