Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hóemberes habcsók koszorú recept

Hóemberes habcsók koszorú
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje (nálam 73 g)
    • 147 g porcukor
    • 2 tk keményítő
    • 1 tk ecet
    • kevéske vaníliaaroma
    • fekete ételfesték filc (vagy 1 kocka étcsokoládé megolvasztva)
    • narancs/citromsárga ételfesték filc (vagy egy darabka narancssárga fondant vagy íróka színezve)

    Elkészítése:

    A tojások fehérjét habbá verjük és közben hozzákeverjük a cukrot.

    Amikor jó sűrű, elkeverjük benne a keményítőt, vaníliát és az ecetet, majd kemény masszává keverjük.

    Egy sima és egy csillagcsöves habzsákra lesz szükségünk. A sima csővel ellátottba menjen a massza kb 70 %-a.

    Sütőpapírral fedett tepsire fogjuk nyomni a koszorúkat. Kezdjük a hóemberrel.

    Egymásra nyomunk kettő nem túl nagy, formás gömböt, mellé egy csillagcsöves csók (érjenek össze minden esetben), ismét hóember, ismét csók és így folytatjuk míg körbeérünk. Mint a képen látható egy kávéscsésze alj méret kb ami ideális.

    Annyi koszorút készítsünk, amíg tart a massza.

    Ezután légkeverés 100 fokra előmelegített sütőbe tesszük és résnyire nyitva hagyott ajtónál kezdjük szárítani őket. Amikor kb 45-60 perc (de sütő függő) múlva már elválnak a papírtól mérsékeljük a hőt kb 80 fokra és tovább szárítjuk. A lényeg, hogy ne színeződjenek el.

    Hagyjuk kihűlni, majd rajzoljuk meg a hóemberkék arcát.

    Tipp:

    Karácsonyra is nagyon aranyos kis desszert ötlet, de a tél folyamán bármikor készíthető. Édesszájú gyerekeknek akár az uzsonnás táskába is mehet 1-1 koszorú. :)
    Az ötlet innen: thepurplecupcake_

    A formázáshoz segítség videó formájában nála található: https://www.instagram.com/p/B5OBzybljks/

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá