Hóemberes habcsók koszorú

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 tojásfehérje (nálam 73 g)
  • 147 g porcukor
  • 2 tk keményítő
  • 1 tk ecet
  • kevéske vaníliaaroma
  • fekete ételfesték filc (vagy 1 kocka étcsokoládé megolvasztva)
  • narancs/citromsárga ételfesték filc (vagy egy darabka narancssárga fondant vagy íróka színezve)

Elkészítése:

A tojások fehérjét habbá verjük és közben hozzákeverjük a cukrot.

Amikor jó sűrű, elkeverjük benne a keményítőt, vaníliát és az ecetet, majd kemény masszává keverjük.

Egy sima és egy csillagcsöves habzsákra lesz szükségünk. A sima csővel ellátottba menjen a massza kb 70 %-a.

Sütőpapírral fedett tepsire fogjuk nyomni a koszorúkat. Kezdjük a hóemberrel.

Egymásra nyomunk kettő nem túl nagy, formás gömböt, mellé egy csillagcsöves csók (érjenek össze minden esetben), ismét hóember, ismét csók és így folytatjuk míg körbeérünk. Mint a képen látható egy kávéscsésze alj méret kb ami ideális.

Annyi koszorút készítsünk, amíg tart a massza.

Ezután légkeverés 100 fokra előmelegített sütőbe tesszük és résnyire nyitva hagyott ajtónál kezdjük szárítani őket. Amikor kb 45-60 perc (de sütő függő) múlva már elválnak a papírtól mérsékeljük a hőt kb 80 fokra és tovább szárítjuk. A lényeg, hogy ne színeződjenek el.

Hagyjuk kihűlni, majd rajzoljuk meg a hóemberkék arcát.

Tipp:

Karácsonyra is nagyon aranyos kis desszert ötlet, de a tél folyamán bármikor készíthető. Édesszájú gyerekeknek akár az uzsonnás táskába is mehet 1-1 koszorú. :)
Az ötlet innen: thepurplecupcake_

A formázáshoz segítség videó formájában nála található: https://www.instagram.com/p/B5OBzybljks/