Havas hegycsúcs recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 24*24 cm-es formához:
A bögre 2,5 dl-es.
Tészta:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3/4-ed bögre cukor
- 3/4-ed bögre finomliszt
- 2 ek kakaópor
- 1 tk sütőpor
Krém:
- 500 ml tej
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1/2 bögre cukor
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 1 tk vaníliakivonat
- 150 g vaj
Kenéshez:
- lefőzött eszpresszó kávé
- kb 200-250 g mini piskótatallér
Tetejére:
- 200 g vaj
- 1/2 bögre víz
- 1/2 bögre cukor
- 2 bögre tejpor (NEM kávérémpor!) plusz még 1 ek
- 1,5 ek kakaópor
Elkészítése:
Tészta:
A formát kivajazzuk és lisztezzük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd egyenként beledolgozzuk a sárgákat is. Hozzászitáljuk a lisztet, kakaóport és a sütőport is. Habverővel csomómentesre keverjük a masszát.
A kész tésztát a formába simítjuk, egyenletesen elkenjük, majd kb 35-40 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűlt, akkor 2 lapba vágjuk.
Krém:
A cukrot, pudingport és a tojássárgákat egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd felöntjük a többi tejjel, hozzáadjuk a vaníliát és sűrűre főzzük.
Ha langyosra hűlt, akkor hozzáadjuk a puha vajat és kihabosítjuk.
Összeállítás:
A formába visszatesszük az egyik lapot és megkenjük bőven kávéval. Rákenjük a krém felét és rátesszük a másik lapot. Ezt is megkenjük kávéval és rásimítjuk a maradék krémet.
A krém tetejét kitesszük piskótatallérral.
Elkészítjük a mázat a tetejére. Egy edénybe tesszük a vajat, cukrot és vizet. Az egészet addig forraljuk, amíg a cukor elolvad. Ekkor levesszük a tűzről és belekeverjük a tejport csomómentesre. A krémet két részre osztjuk. Az egyik felébe a kakaóport keverjük, míg a másikba 1 ek tejport.
A kétféle krémet rácsorgatjuk a piskótatallérokra felváltva.
Másnap szeleteljük.