Hatlapos recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 15 g szalalkali
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek porcukor
- 3 ek tejföl
- 15 dkg margarin
Krém:
- 1 l tej
- 30 dkg kristálycukor
- 4 púpuzott ek liszt
- 3 ek kakaopor
- 10 dkg vaj vagy margarin
- rum v rumaroma
Elkészítése:
A sütőt 190-200 fokra előmelegítjük.
A tejfölbe belekeverjük a szalalkálit. A margarint puhára olvasztjuk, majd az összes hozzávalót egy edénybe mérve összeállítjuk a tésztát.
A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, majd kb 30*33 mc-es lapokká nyújtjuk. A legyegyszerűbb a nyújtást már sütőpapíron végezni és ha ez megvan, akkor csak át kell vele húzni egy tepsi hátuljára.
3-5 perc alatt kegsütjük a lapokat. Vigyázzunk, mert nagyon gyorsan sül!
A krémhez a cukrot közepes lángon aranyszínűre karamellizáljuk. A lisztet és a kakaóport kb 2-3 dl tejjel csomómentesre keverjük.
A maradék tejet a karamellre öntjük. Vigyázzunk, hogy a kicsapódó gőz ne égesse meg a kezünket! Ha már a karamell felolvadt a tejben, akkor ráöntjük a lisztes-kakaós keveréket és sűrűre főzzük.
Ha a krém kihűlt, akkor hozzáadjuk a rumot és a puha vajat, majd jól kihabosítjuk.
A lapokat betöltjük a kész krémmel, becsomagoljuk az egészet, tetejére nehezéket teszünk (pl cukrot vagy lisztet) és hűvös helyre tesszük, hogy a lapok megpuhuljanak.
2 nap alatt a lapok tökéletesen összepuhulnak!
Felszeletelés után porcukorral megszórva tálaljuk.