Hatlapos recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 15 g szalalkali
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek porcukor
- 3 ek tejföl
- 15 dkg margarin
Krém:
- 1 l tej
- 30 dkg kristálycukor
- 4 púpuzott ek liszt
- 3 ek kakaopor
- 10 dkg vaj vagy margarin
- rum v rumaroma
Elkészítése:
A sütőt 190-200 fokra előmelegítjük.
A tejfölbe belekeverjük a szalalkálit. A margarint puhára olvasztjuk, majd az összes hozzávalót egy edénybe mérve összeállítjuk a tésztát.
A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, majd kb 30*33 mc-es lapokká nyújtjuk. A legyegyszerűbb a nyújtást már sütőpapíron végezni és ha ez megvan, akkor csak át kell vele húzni egy tepsi hátuljára.
3-5 perc alatt kegsütjük a lapokat. Vigyázzunk, mert nagyon gyorsan sül!
A krémhez a cukrot közepes lángon aranyszínűre karamellizáljuk. A lisztet és a kakaóport kb 2-3 dl tejjel csomómentesre keverjük.
A maradék tejet a karamellre öntjük. Vigyázzunk, hogy a kicsapódó gőz ne égesse meg a kezünket! Ha már a karamell felolvadt a tejben, akkor ráöntjük a lisztes-kakaós keveréket és sűrűre főzzük.
Ha a krém kihűlt, akkor hozzáadjuk a rumot és a puha vajat, majd jól kihabosítjuk.
A lapokat betöltjük a kész krémmel, becsomagoljuk az egészet, tetejére nehezéket teszünk (pl cukrot vagy lisztet) és hűvös helyre tesszük, hogy a lapok megpuhuljanak.
2 nap alatt a lapok tökéletesen összepuhulnak!
Felszeletelés után porcukorral megszórva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »