Háromtöltelékes ünnepi kalács recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 18 dkg Nocarb rostmix
- 15 dkg kókuszolaj (olvasztott kókuszzsír)
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 dl laktózmentes vagy magtej
- 10 dkg cukornak megfelelő édesítő (pl. Dia Wellness vagy eritrit)
- 12 g sütőpor
- csipet só
Mákos töltelékhez:
- 10 dkg darált mák
- 10 dkg cukornak megfelelő édesítő
- fél dl laktózmentes vagy magtej
- 3 dkg mazsola
- fél citrom reszelt héja és leve
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Diós töltelékhez:
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg cukornak megfelelő édesítő
- fél dl laktózmentes vagy magtej
- 3 dkg mazsola
- fél citrom reszelt héja és leve
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Aszalt gyümölcsös töltelékhez:
- 10 dkg aszalt vörös áfonya
- 5 dkg apróra vágott cukormentes aszalt szilva
- 10 dkg cukormentes szilvalekvár
Kenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
Elkészítése:
A tésztához a rostmixet összekeverjük a sütőporral és a sóval. A többi anyagot egyneművé keverjük, majd hozzáadjuk a rostmixes keveréket is és szép sima tésztává dolgozzuk.
Félretesszük, amíg elkészítjük a töltelékeket.
A mákos és a diós töltelék hozzávalóit összekeverjük és külön-külön kisebb lábasban, lassú tűzön átgőzöljük, majd kihűtjük.
A tésztát három részre osztjuk. Kevés rostmixszel megszórt sütőpapírra tesszük az egyik tésztadarabot és a tetejét is megszórjuk egy kevés rostmixszel, majd 30*25 cm-es téglalappá nyújtjuk.
A mákos tölteléket egyenletesen szétkenjük rajta, feltekerjük és egy sütőpapírral kibélelt 30*15 cm-es gyümölcskenyér forma egyik szélére tesszük.
A másik tésztát ugyanígy kinyújtjuk, megkenjük a diós krémmel, feltekerjük és a mákos tekercs mellé tesszük.
A harmadik tésztát szintén kinyújtjuk, megkenjük a jól kikevert szilvalekvárral és egyenletesen megszórjuk az aszalt gyümölcsökkel, feltekerjük, majd a a két másik rolád tetejére (a közepére) tesszük.
Először tojássárgájával, majd fél óra pihentetés után a fehérjével megkenjük. 180 fokra melegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
Tipp:
A Nocarb rostmix nem tartalmaz felszívódó szénhidrátot, így bátran fogyaszthatják azok is, akik szigorú CH diétát kénytelenek követni. A rostmixet bio boltokban lehet megvásárolni, vagy webshopokból megrendelni.
A kalács elkészíthető hagyományos bejgli tésztából is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »










