Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hamis túrós pite recept

Hamis túrós pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 45 dkg liszt
    • 8 evőkanál cukor
    • 20 dkg margarin
    • 8 evőkanál tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja (lehet akár narancshéj is)
    • csipetnyi só

    Töltelékhez:

    • 5 dl tej
    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 10 evőkanál cukor
    • 50 dkg tejföl
    • fél citrom leve
    • ha nincs sütőpapír, akkor a forma kikenéséhez vaj és liszt

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrtam. A cipót fóliába csomagolva, fél órára hűtőbe tettem pihentetni.

    30 perc után a tésztát két részre osztottam.

    A krémhez a tejből, pudingporból és a cukorból a szokott módon pudingot készítettem és miután kihűlt, hozzákevertem a tejfölt és a fél citrom levét.

    Egy 24 cm-es tortaformát kibéleltem sütőpapírral, az egyik kinyújtott tésztát belehelyeztem (akár kézzel ki lehet javítani, ha rögtön nem sikerült tökéletesre, de mindenhol fedje be a tortaforma alját és legyen egy kis pereme), erre ráhalmoztam a tölteléket és befedtem a másik kinyújtott tésztával.

    Az így előkészített pite tetejét villával több helyen megszurkáltam, majd előmelegített sütőben 180 fokon megsütöttem.

    Tálaláskor porcukorral megszórtam.

    Igazán egyszerű és finom süti.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá