Hamis túrós pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 45 dkg liszt
  • 8 evőkanál cukor
  • 20 dkg margarin
  • 8 evőkanál tej
  • 1 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja (lehet akár narancshéj is)
  • csipetnyi só

Töltelékhez:

  • 5 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 10 evőkanál cukor
  • 50 dkg tejföl
  • fél citrom leve
  • ha nincs sütőpapír, akkor a forma kikenéséhez vaj és liszt

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrtam. A cipót fóliába csomagolva, fél órára hűtőbe tettem pihentetni.

30 perc után a tésztát két részre osztottam.

A krémhez a tejből, pudingporból és a cukorból a szokott módon pudingot készítettem és miután kihűlt, hozzákevertem a tejfölt és a fél citrom levét.

Egy 24 cm-es tortaformát kibéleltem sütőpapírral, az egyik kinyújtott tésztát belehelyeztem (akár kézzel ki lehet javítani, ha rögtön nem sikerült tökéletesre, de mindenhol fedje be a tortaforma alját és legyen egy kis pereme), erre ráhalmoztam a tölteléket és befedtem a másik kinyújtott tésztával.

Az így előkészített pite tetejét villával több helyen megszurkáltam, majd előmelegített sütőben 180 fokon megsütöttem.

Tálaláskor porcukorral megszórtam.

Igazán egyszerű és finom süti.