Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hamis mézes puszedli recept

Hamis mézes puszedli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 25 dkg kristálycukor
    • 1,5 dl víz
    • 1 teáskanál szódabikarbóna
    • 1 evőkanál zsír
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 kávéskanál fahéj

    A máz hozzávalói:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 20 dkg porcukor

    Elkészítése:

    A cukor felét karamellizáljuk alacsony hőmérsékleten. Ha kész (szép barna színe van) óvatosan hozzáadjuk a vizet, a cukor másik felét, felolvasztjuk és félre tesszük hűlni.

    A liszthez hozzáadjuk a fahéjat, a szódabikarbónát és a zsírt.

    A kihűlt karamellhez hozzákeverjük a tojások sárgáját (ettől kicsit sűrűbb lesz).

    Ezt a masszát pedig a lisztes keverékhez öntjük és tésztát készítünk belőle.

    A sütőt előmelegítjük 180 fokra, tepsit papírral kibélelünk.

    A tésztából golyókat formázunk, rátesszük a tepsire és megsütjük. Ne süssük nagyon meg, legyen talpa, színe, kicsit puha állagú. Kihűtjük.

    A mázhoz a fehérjéket a porcukorral kikeverjük. Csak összeöntjük és a gép kihabosítja.

    Ebbe a masszába beleforgatjuk a puszedliket és rácsra téve megszárítjuk.

    Tipp:

    Az eredeti recept szerint a tészta ragacsos állagú lesz. Nos nálam épp ellenkezőleg, tettem hozzá folyékony habtejszínt (az volt a hűtőben).

    Ez azért lehetett, mert a cukros vizet nagyon beforraltam, besűrűsítettem. De miután orvosoltam a problémát tökéletes, selymes tésztát kaptam :)

    Este készítettem a puszedliket, reggelre szépen megszáradt rajtuk a máz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá