Hamis mézes puszedli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg kristálycukor
  • 1,5 dl víz
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál zsír
  • 2 tojássárgája
  • 1 kávéskanál fahéj

A máz hozzávalói:

  • 2 tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor

Elkészítése:

A cukor felét karamellizáljuk alacsony hőmérsékleten. Ha kész (szép barna színe van) óvatosan hozzáadjuk a vizet, a cukor másik felét, felolvasztjuk és félre tesszük hűlni.

A liszthez hozzáadjuk a fahéjat, a szódabikarbónát és a zsírt.

A kihűlt karamellhez hozzákeverjük a tojások sárgáját (ettől kicsit sűrűbb lesz).

Ezt a masszát pedig a lisztes keverékhez öntjük és tésztát készítünk belőle.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, tepsit papírral kibélelünk.

A tésztából golyókat formázunk, rátesszük a tepsire és megsütjük. Ne süssük nagyon meg, legyen talpa, színe, kicsit puha állagú. Kihűtjük.

A mázhoz a fehérjéket a porcukorral kikeverjük. Csak összeöntjük és a gép kihabosítja.

Ebbe a masszába beleforgatjuk a puszedliket és rácsra téve megszárítjuk.

Tipp:

Az eredeti recept szerint a tészta ragacsos állagú lesz. Nos nálam épp ellenkezőleg, tettem hozzá folyékony habtejszínt (az volt a hűtőben).

Ez azért lehetett, mert a cukros vizet nagyon beforraltam, besűrűsítettem. De miután orvosoltam a problémát tökéletes, selymes tésztát kaptam :)

Este készítettem a puszedliket, reggelre szépen megszáradt rajtuk a máz.