Hozzávalók:
A máz hozzávalói:
Elkészítése:
A cukor felét karamellizáljuk alacsony hőmérsékleten. Ha kész (szép barna színe van) óvatosan hozzáadjuk a vizet, a cukor másik felét, felolvasztjuk és félre tesszük hűlni.
A liszthez hozzáadjuk a fahéjat, a szódabikarbónát és a zsírt.
A kihűlt karamellhez hozzákeverjük a tojások sárgáját (ettől kicsit sűrűbb lesz).
Ezt a masszát pedig a lisztes keverékhez öntjük és tésztát készítünk belőle.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, tepsit papírral kibélelünk.
A tésztából golyókat formázunk, rátesszük a tepsire és megsütjük. Ne süssük nagyon meg, legyen talpa, színe, kicsit puha állagú. Kihűtjük.
A mázhoz a fehérjéket a porcukorral kikeverjük. Csak összeöntjük és a gép kihabosítja.
Ebbe a masszába beleforgatjuk a puszedliket és rácsra téve megszárítjuk.
Az eredeti recept szerint a tészta ragacsos állagú lesz. Nos nálam épp ellenkezőleg, tettem hozzá folyékony habtejszínt (az volt a hűtőben).
Ez azért lehetett, mert a cukros vizet nagyon beforraltam, besűrűsítettem. De miután orvosoltam a problémát tökéletes, selymes tésztát kaptam :)
Este készítettem a puszedliket, reggelre szépen megszáradt rajtuk a máz.