Hamis francia krémes torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 275 g leveles tészta (előre nyújtva)
Krém:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 100 g cukor
- 50 g vaníliás cukor
- 0,5 liter tej
- 75 g kukoricakeményítő
- 250 g mascarpone
Továbbá:
- vaj
Elkészítése:
Egy 18 cm-es tortaformát alaposan kikenünk vajjal (az oldalát és az alját is).
A leveles tésztát kockákra vagy téglalapokra vágjuk és 220 fokos sütőben aranybarnára sütjük kb 15-20 perc alatt.
A megsült leveles tésztából kimérünk egy nagy tálba 130 grammot és félretesszük. A maradékot egy kisebb edénybe összemorzsoljuk.
A krémhez a tojásokat, keményítőt és kétféle cukrot alaposan kikeverjük, majd felöntjük a tejjel és azzal is csomómentesre keverjük. Folyamatosan keverve sűrűre főzzük a krémet.
Még melegen belekeverjük a mascarponét.
A krémet összeforgatjuk a leveles tészta párnácskákkal amiket félretettünk. Az egészet beleöntjük az előkészített formába. Az egészet betesszük a hűtőbe, amíg teljesen ki nem hűl és meg nem dermed.
Amikor kihűlt és megdermedt, akkor levesszük róla a tortaforma oldalát (vagy ráteszünk egy tányért) és átfordítjuk rá a tortát. A torta oldalát és tetejét bepanírozzuk az összemorzsolt tészával. Ízlés szerint díszítjük és szeletekre vágva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édesburgonya vásárlás és felhasználás – így hozd ki belőle a legtöbbet a konyhában(x)
Az édesburgonya – vagy ahogy sokan nevezik, batáta – egyre gyakrabban kerül
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »