Hamis francia krémes torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 275 g leveles tészta (előre nyújtva)
Krém:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 100 g cukor
- 50 g vaníliás cukor
- 0,5 liter tej
- 75 g kukoricakeményítő
- 250 g mascarpone
Továbbá:
- vaj
Elkészítése:
Egy 18 cm-es tortaformát alaposan kikenünk vajjal (az oldalát és az alját is).
A leveles tésztát kockákra vagy téglalapokra vágjuk és 220 fokos sütőben aranybarnára sütjük kb 15-20 perc alatt.
A megsült leveles tésztából kimérünk egy nagy tálba 130 grammot és félretesszük. A maradékot egy kisebb edénybe összemorzsoljuk.
A krémhez a tojásokat, keményítőt és kétféle cukrot alaposan kikeverjük, majd felöntjük a tejjel és azzal is csomómentesre keverjük. Folyamatosan keverve sűrűre főzzük a krémet.
Még melegen belekeverjük a mascarponét.
A krémet összeforgatjuk a leveles tészta párnácskákkal amiket félretettünk. Az egészet beleöntjük az előkészített formába. Az egészet betesszük a hűtőbe, amíg teljesen ki nem hűl és meg nem dermed.
Amikor kihűlt és megdermedt, akkor levesszük róla a tortaforma oldalát (vagy ráteszünk egy tányért) és átfordítjuk rá a tortát. A torta oldalát és tetejét bepanírozzuk az összemorzsolt tészával. Ízlés szerint díszítjük és szeletekre vágva tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egyre drágább minden: Soha nem látott mértékben emelkedtek az élelmiszerárak
Aki mostanában járt boltban, az biztosan észrevette: az árak az egekben, és
Tovább olvasom »
Nosztalgikus házias ételek – Ahogy a nagyi készíti
A házias ételek mindig visszarepítenek a gyerekkorba, amikor a nagyi konyhá
Tovább olvasom »
Gyors és finom fogások a rohanó hétköznapokra
A hétköznapokban gyakran nincs idő órákig főzni, de ez nem jelenti azt, hog
Tovább olvasom »
Krémes, laktató, isteni! – 10 főzelék, amiért még a húsimádók is sorba állnak
A főzelékek igazi konyhai klasszikusok: krémesek, laktatóak, és tökéletesen
Tovább olvasom »
A legjobb levesek egy helyen – válogatás a kedvenceinkből
Egy jó leves bármelyik évszakban megállja a helyét, legyen az egy könnyed z
Tovább olvasom »
Sertéshúsból valami ütőset? 12 recept, amivel nem lőhetsz mellé!
A sertéshús sokoldalúan felhasználható alapanyag, amelyből laktató, szaftos
Tovább olvasom »