Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hamis francia krémes torta recept

Hamis francia krémes torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 275 g leveles tészta (előre nyújtva)

    Krém:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 100 g cukor
    • 50 g vaníliás cukor
    • 0,5 liter tej
    • 75 g kukoricakeményítő
    • 250 g mascarpone

    Továbbá:

    • vaj

    Elkészítése:

    Egy 18 cm-es tortaformát alaposan kikenünk vajjal (az oldalát és az alját is).

    A leveles tésztát kockákra vagy téglalapokra vágjuk és 220 fokos sütőben aranybarnára sütjük kb 15-20 perc alatt.

    A megsült leveles tésztából kimérünk egy nagy tálba 130 grammot és félretesszük. A maradékot egy kisebb edénybe összemorzsoljuk.

    A krémhez a tojásokat, keményítőt és kétféle cukrot alaposan kikeverjük, majd felöntjük a tejjel és azzal is csomómentesre keverjük. Folyamatosan keverve sűrűre főzzük a krémet.

    Még melegen belekeverjük a mascarponét.

    A krémet összeforgatjuk a leveles tészta párnácskákkal amiket félretettünk. Az egészet beleöntjük az előkészített formába. Az egészet betesszük a hűtőbe, amíg teljesen ki nem hűl és meg nem dermed.

    Amikor kihűlt és megdermedt, akkor levesszük róla a tortaforma oldalát (vagy ráteszünk egy tányért) és átfordítjuk rá a tortát. A torta oldalát és tetejét bepanírozzuk az összemorzsolt tészával. Ízlés szerint díszítjük és szeletekre vágva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek