Hamis francia krémes torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 275 g leveles tészta (előre nyújtva)
Krém:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 100 g cukor
- 50 g vaníliás cukor
- 0,5 liter tej
- 75 g kukoricakeményítő
- 250 g mascarpone
Továbbá:
- vaj
Elkészítése:
Egy 18 cm-es tortaformát alaposan kikenünk vajjal (az oldalát és az alját is).
A leveles tésztát kockákra vagy téglalapokra vágjuk és 220 fokos sütőben aranybarnára sütjük kb 15-20 perc alatt.
A megsült leveles tésztából kimérünk egy nagy tálba 130 grammot és félretesszük. A maradékot egy kisebb edénybe összemorzsoljuk.
A krémhez a tojásokat, keményítőt és kétféle cukrot alaposan kikeverjük, majd felöntjük a tejjel és azzal is csomómentesre keverjük. Folyamatosan keverve sűrűre főzzük a krémet.
Még melegen belekeverjük a mascarponét.
A krémet összeforgatjuk a leveles tészta párnácskákkal amiket félretettünk. Az egészet beleöntjük az előkészített formába. Az egészet betesszük a hűtőbe, amíg teljesen ki nem hűl és meg nem dermed.
Amikor kihűlt és megdermedt, akkor levesszük róla a tortaforma oldalát (vagy ráteszünk egy tányért) és átfordítjuk rá a tortát. A torta oldalát és tetejét bepanírozzuk az összemorzsolt tészával. Ízlés szerint díszítjük és szeletekre vágva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.29. kedd
Különleges gyümölcsös és mediterrán levesek, fűszeres, mégis könnyen elkész
Tovább olvasom »
Készítsen egészséges ételt az egész családnak: A legjobb airfryer receptek (x)
A rohanó hétköznapokon minden szülő ismeri a kihívást: hogyan kerüljön gyor
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.28. hétfő
Olyan válogatást állítottunk össze, amely gyors, kiadós és finom fogásokat
Tovább olvasom »
50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki történelmet írt, először h
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »