Hozzávalók:
Krém:
Továbbá:
Elkészítése:
Egy 18 cm-es tortaformát alaposan kikenünk vajjal (az oldalát és az alját is).
A leveles tésztát kockákra vagy téglalapokra vágjuk és 220 fokos sütőben aranybarnára sütjük kb 15-20 perc alatt.
A megsült leveles tésztából kimérünk egy nagy tálba 130 grammot és félretesszük. A maradékot egy kisebb edénybe összemorzsoljuk.
A krémhez a tojásokat, keményítőt és kétféle cukrot alaposan kikeverjük, majd felöntjük a tejjel és azzal is csomómentesre keverjük. Folyamatosan keverve sűrűre főzzük a krémet.
Még melegen belekeverjük a mascarponét.
A krémet összeforgatjuk a leveles tészta párnácskákkal amiket félretettünk. Az egészet beleöntjük az előkészített formába. Az egészet betesszük a hűtőbe, amíg teljesen ki nem hűl és meg nem dermed.
Amikor kihűlt és megdermedt, akkor levesszük róla a tortaforma oldalát (vagy ráteszünk egy tányért) és átfordítjuk rá a tortát. A torta oldalát és tetejét bepanírozzuk az összemorzsolt tészával. Ízlés szerint díszítjük és szeletekre vágva tálaljuk.