Hamis francia krémes torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hamis francia krémes torta

Hozzávalók:

  • 275 g leveles tészta (előre nyújtva)

Krém:

  • 3 tojás
  • 100 g cukor
  • 50 g vaníliás cukor
  • 0,5 liter tej
  • 75 g kukoricakeményítő
  • 250 g mascarpone

Továbbá:

  • vaj

Elkészítése:

Egy 18 cm-es tortaformát alaposan kikenünk vajjal (az oldalát és az alját is).

A leveles tésztát kockákra vagy téglalapokra vágjuk és 220 fokos sütőben aranybarnára sütjük kb 15-20 perc alatt.

A megsült leveles tésztából kimérünk egy nagy tálba 130 grammot és félretesszük. A maradékot egy kisebb edénybe összemorzsoljuk.

A krémhez a tojásokat, keményítőt és kétféle cukrot alaposan kikeverjük, majd felöntjük a tejjel és azzal is csomómentesre keverjük. Folyamatosan keverve sűrűre főzzük a krémet.

Még melegen belekeverjük a mascarponét.

A krémet összeforgatjuk a leveles tészta párnácskákkal amiket félretettünk. Az egészet beleöntjük az előkészített formába. Az egészet betesszük a hűtőbe, amíg teljesen ki nem hűl és meg nem dermed.

Amikor kihűlt és megdermedt, akkor levesszük róla a tortaforma oldalát (vagy ráteszünk egy tányért) és átfordítjuk rá a tortát. A torta oldalát és tetejét bepanírozzuk az összemorzsolt tészával. Ízlés szerint díszítjük és szeletekre vágva tálaljuk.