Hájas, diós kifli recept

Elkészítése:
A lisztbe kevertem a sót, majd a hájjal összemorzsoltam. Hozzáadtam a tojássárgákat és a tejföllel összeállítottam a tésztát, majd 4 részre vágtam.
Egyenként 2,5-3 mm vastagra, kör alakúra nyújtottam. A körökat egyenként 8-8 cikkre vágtam.
A töltelékhez a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá vertem, hozzákevertem a darált diót, majd citromlével ízesítettem.
A cikkek szélesebb felére tettem a töltelékből, majd felcsavartam kifli formára.
2 nagy tepsit sütőpapírral béleltem és a kifliket rásorakoztattam. 180 fokon 20- 25 percig sütöttem.
Még melegen vaníliás porcukorral meghintettem.
Nem munkaigényes, nagyon omlós, szerintem finomabb, mint a hajtogatott leveles.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »