Hájas, diós kifli recept

Elkészítése:
A lisztbe kevertem a sót, majd a hájjal összemorzsoltam. Hozzáadtam a tojássárgákat és a tejföllel összeállítottam a tésztát, majd 4 részre vágtam.
Egyenként 2,5-3 mm vastagra, kör alakúra nyújtottam. A körökat egyenként 8-8 cikkre vágtam.
A töltelékhez a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá vertem, hozzákevertem a darált diót, majd citromlével ízesítettem.
A cikkek szélesebb felére tettem a töltelékből, majd felcsavartam kifli formára.
2 nagy tepsit sütőpapírral béleltem és a kifliket rásorakoztattam. 180 fokon 20- 25 percig sütöttem.
Még melegen vaníliás porcukorral meghintettem.
Nem munkaigényes, nagyon omlós, szerintem finomabb, mint a hajtogatott leveles.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »