Hagyományos édes tészta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 15 dkg zsír
- 1 cs szalalkáli
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg porcukor
- 3 dkg kakaópor
- csipet só
- kb 1 dl tej
Töltelék:
- 7,5 dl tej
- 30 dkg porcukor
- 5 ek liszt
- 25 dkg vaj
Máz:
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg vaj
- 3-4 ek tej
- 2 dkg kakaópor
- 1 kk étkezési keményítő
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk.
Előkészítünk egy gáztepsi méretű sütőpapírt, majd az egyik lapot kinyújtjuk gáztepsi méretűre és kb 3 mm vastagra.
A kinyújtott lapot áthúzzuk a tepsi hátára és kb 10-12 perc alatt megsütjük.
A másik két lapot ugyanígy megsütjük.
A töltelékhez a tejben csomómentesre keverjük a lisztet és a cikrot, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Többször átkeverve langyosra hűtjük, majd a vajat hozzáadva alaposan kihabosítjuk.
A máz hozzávalóit összemelegítjük, majd azonnal a sütemény tetejére kenjük. Gyorsan dolgozzunk vele, mert hamar köt!
Egy éjszakára hűvös helyre tesszük, majd másnap szeleteljük.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









