Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hagyományos édes tészta recept

Hagyományos édes tészta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 40 dkg liszt
    • 15 dkg zsír
    • 1 cs szalalkáli
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg porcukor
    • 3 dkg kakaópor
    • csipet só
    • kb 1 dl tej

    Töltelék:

    • 7,5 dl tej
    • 30 dkg porcukor
    • 5 ek liszt
    • 25 dkg vaj

    Máz:

    • 10 dkg porcukor
    • 5 dkg vaj
    • 3-4 ek tej
    • 2 dkg kakaópor
    • 1 kk étkezési keményítő

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk.

    Előkészítünk egy gáztepsi méretű sütőpapírt, majd az egyik lapot kinyújtjuk gáztepsi méretűre és kb 3 mm vastagra.

    A kinyújtott lapot áthúzzuk a tepsi hátára és kb 10-12 perc alatt megsütjük.

    A másik két lapot ugyanígy megsütjük.

    A töltelékhez a tejben csomómentesre keverjük a lisztet és a cikrot, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Többször átkeverve langyosra hűtjük, majd a vajat hozzáadva alaposan kihabosítjuk.

    A máz hozzávalóit összemelegítjük, majd azonnal a sütemény tetejére kenjük. Gyorsan dolgozzunk vele, mert hamar köt!

    Egy éjszakára hűvös helyre tesszük, majd másnap szeleteljük.

    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá