Hagyományos édes tészta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 15 dkg zsír
- 1 cs szalalkáli
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg porcukor
- 3 dkg kakaópor
- csipet só
- kb 1 dl tej
Töltelék:
- 7,5 dl tej
- 30 dkg porcukor
- 5 ek liszt
- 25 dkg vaj
Máz:
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg vaj
- 3-4 ek tej
- 2 dkg kakaópor
- 1 kk étkezési keményítő
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk.
Előkészítünk egy gáztepsi méretű sütőpapírt, majd az egyik lapot kinyújtjuk gáztepsi méretűre és kb 3 mm vastagra.
A kinyújtott lapot áthúzzuk a tepsi hátára és kb 10-12 perc alatt megsütjük.
A másik két lapot ugyanígy megsütjük.
A töltelékhez a tejben csomómentesre keverjük a lisztet és a cikrot, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Többször átkeverve langyosra hűtjük, majd a vajat hozzáadva alaposan kihabosítjuk.
A máz hozzávalóit összemelegítjük, majd azonnal a sütemény tetejére kenjük. Gyorsan dolgozzunk vele, mert hamar köt!
Egy éjszakára hűvös helyre tesszük, majd másnap szeleteljük.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »