Hagyományos édes tészta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg zsír
  • 1 cs szalalkáli
  • 2 egész tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 3 dkg kakaópor
  • csipet só
  • kb 1 dl tej

Töltelék:

  • 7,5 dl tej
  • 30 dkg porcukor
  • 5 ek liszt
  • 25 dkg vaj

Máz:

  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 3-4 ek tej
  • 2 dkg kakaópor
  • 1 kk étkezési keményítő

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk.

Előkészítünk egy gáztepsi méretű sütőpapírt, majd az egyik lapot kinyújtjuk gáztepsi méretűre és kb 3 mm vastagra.

A kinyújtott lapot áthúzzuk a tepsi hátára és kb 10-12 perc alatt megsütjük.

A másik két lapot ugyanígy megsütjük.

A töltelékhez a tejben csomómentesre keverjük a lisztet és a cikrot, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Többször átkeverve langyosra hűtjük, majd a vajat hozzáadva alaposan kihabosítjuk.

A máz hozzávalóit összemelegítjük, majd azonnal a sütemény tetejére kenjük. Gyorsan dolgozzunk vele, mert hamar köt!

Egy éjszakára hűvös helyre tesszük, majd másnap szeleteljük.

Jó étvágyat hozzá!