Habos-túrós pite recept
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrom és fél órát hagyom pihenni a hűtőben.
A tepsit kibélelem sütőpapírral (kb 25*30 cm-es) és a tésztát a tepsi méretének megfelelőre nyújtom.
Előmelegített sütőben (180 fokon) félig megsütöm.
Közben elkészítem a krémet. A hozzávalókat összekeverem, majd az elősütött tésztára kenem. Addig sütöm, míg a krém meg nem szilárdul a tésztán.
Közben felverem a tojásfehérjét a cukorral és a túró tetejére kenem. Visszateszem a sütőbe, de már csak nagyon alacsony hőmérsékleten sütöm (kb 120 fokon), amíg a hab kezd rózsaszínű lenni.
Kihűlés után, éles késsel szeletelem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









