Habos-túrós pite recept

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrom és fél órát hagyom pihenni a hűtőben.
A tepsit kibélelem sütőpapírral (kb 25*30 cm-es) és a tésztát a tepsi méretének megfelelőre nyújtom.
Előmelegített sütőben (180 fokon) félig megsütöm.
Közben elkészítem a krémet. A hozzávalókat összekeverem, majd az elősütött tésztára kenem. Addig sütöm, míg a krém meg nem szilárdul a tésztán.
Közben felverem a tojásfehérjét a cukorral és a túró tetejére kenem. Visszateszem a sütőbe, de már csak nagyon alacsony hőmérsékleten sütöm (kb 120 fokon), amíg a hab kezd rózsaszínű lenni.
Kihűlés után, éles késsel szeletelem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »