Habos-túrós pite recept

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrom és fél órát hagyom pihenni a hűtőben.
A tepsit kibélelem sütőpapírral (kb 25*30 cm-es) és a tésztát a tepsi méretének megfelelőre nyújtom.
Előmelegített sütőben (180 fokon) félig megsütöm.
Közben elkészítem a krémet. A hozzávalókat összekeverem, majd az elősütött tésztára kenem. Addig sütöm, míg a krém meg nem szilárdul a tésztán.
Közben felverem a tojásfehérjét a cukorral és a túró tetejére kenem. Visszateszem a sütőbe, de már csak nagyon alacsony hőmérsékleten sütöm (kb 120 fokon), amíg a hab kezd rózsaszínű lenni.
Kihűlés után, éles késsel szeletelem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »