Habos-túrós pite recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrom és fél órát hagyom pihenni a hűtőben.
A tepsit kibélelem sütőpapírral (kb 25*30 cm-es) és a tésztát a tepsi méretének megfelelőre nyújtom.
Előmelegített sütőben (180 fokon) félig megsütöm.
Közben elkészítem a krémet. A hozzávalókat összekeverem, majd az elősütött tésztára kenem. Addig sütöm, míg a krém meg nem szilárdul a tésztán.
Közben felverem a tojásfehérjét a cukorral és a túró tetejére kenem. Visszateszem a sütőbe, de már csak nagyon alacsony hőmérsékleten sütöm (kb 120 fokon), amíg a hab kezd rózsaszínű lenni.
Kihűlés után, éles késsel szeletelem.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.