Habos szilváspite recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 3 evőkanál kristálycukor
- 10 dkg vaj
- 5 dkg zsír
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 2 evőkanál tejföl
Töltelék:
- 1 kg szilva
- ízlés szerint kristálycukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- bőséges mennyiségű fahéj
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
Hab:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 4 evőkanál kristálycukor
- 1 ek citromlé
Elkészítése:
A tészta hozávalóit összegyúrjuk és becsomagolva kb 30 percre hűtőbe tesszük.
Addig a megmosott szilvát kimagozzuk. Cukorral és fahéjjal meghintjük, később belekeverjük a zsemlemorzsát.
A tésztát kb 26 cm-es körlappá kinyújtjuk és kibélelünk vele egy 24 cm-es piteformát úgy, hogy legyen pereme.
Villával megszurkáljuk és meghintjük kevés zsemlemorzsával.
Ráhalmozzuk a szilvát és előmelegített sütőben 170 fokon kb 15 percig sütjük.
A cukorral, citromlével kemény habbá vert tojásfehérjét rátesszük és megszórjuk darabolt dióval. 150 fokon addig sütjük, amíg a habnak szép színe nem lesz.
Kihűlve szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









