Habos szilváspite recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 3 evőkanál kristálycukor
- 10 dkg vaj
- 5 dkg zsír
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 evőkanál tejföl
Töltelék:
- 1 kg szilva
- ízlés szerint kristálycukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- bőséges mennyiségű fahéj
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
Hab:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 4 evőkanál kristálycukor
- 1 ek citromlé
Elkészítése:
A tészta hozávalóit összegyúrjuk és becsomagolva kb 30 percre hűtőbe tesszük.
Addig a megmosott szilvát kimagozzuk. Cukorral és fahéjjal meghintjük, később belekeverjük a zsemlemorzsát.
A tésztát kb 26 cm-es körlappá kinyújtjuk és kibélelünk vele egy 24 cm-es piteformát úgy, hogy legyen pereme.
Villával megszurkáljuk és meghintjük kevés zsemlemorzsával.
Ráhalmozzuk a szilvát és előmelegített sütőben 170 fokon kb 15 percig sütjük.
A cukorral, citromlével kemény habbá vert tojásfehérjét rátesszük és megszórjuk darabolt dióval. 150 fokon addig sütjük, amíg a habnak szép színe nem lesz.
Kihűlve szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »