Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos-ribizlis süti recept

Habos-ribizlis süti
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Az alaphoz:

    • 30 dkg finomliszt
    • 25 dkg margarin
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 csomag sütőpor
    • 10 dkg porcukor
    • 5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    A tetejéhez:

    • 30 dkg piros ribizli
    • 5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 20 dkg porcukor

    Elkészítése:

    A lisztet elkeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a margarint, a 10 dkg porcukrot, a vaníliás cukrot, az 5 db tojássárgáját, és jól összedolgozzuk.

    Vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes tepsibe belelapogatjuk a tésztát (nem kell nyújtani).

    Forró sütőbe tesszük, majd félig megsütjük.

    Az 5 db tojásfehérjét 20 dkg cukorral habbá verjük, a ribizlit beleforgatjuk, majd a tészta tetejére tesszük, és tovább sütjük, amíg a tojáshab szép aranyszínű lesz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá