Habos-ribizlis süti

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Habos-ribizlis süti

Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • 30 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg porcukor
  • 5 db tojássárgája

A tetejéhez:

  • 30 dkg piros ribizli
  • 5 db tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor

Elkészítése:

A lisztet elkeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a margarint, a 10 dkg porcukrot, a vaníliás cukrot, az 5 db tojássárgáját, és jól összedolgozzuk.

Vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes tepsibe belelapogatjuk a tésztát (nem kell nyújtani).

Forró sütőbe tesszük, majd félig megsütjük.

Az 5 db tojásfehérjét 20 dkg cukorral habbá verjük, a ribizlit beleforgatjuk, majd a tészta tetejére tesszük, és tovább sütjük, amíg a tojáshab szép aranyszínű lesz.