Habos meggyes pite! recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 23*39 cm-es tepsihez:
A joghurtos pohár a mérce.
- 350 g joghurt (2 db 175 g-os pohár)
- 1 pohár étolaj
- 1 pohár kristálycukor
- 1/2 pohár barnacukor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 pohár finomliszt
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 cs sütőpör
- 50 dkg magozott meggy
A tetejére:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 10 evőkanál cukor
- 1 evőkanál almaecet
Elkészítése:
A sütőtt 180 fokon előmelegítjük.
Veszünk egy nagyobb tálat, majd beleöntjük a joghurtot, a cukrot, vaníliás cukrot, beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk az olajat és jól kikavarjuk.
Hozzáadjuk a sütőporos lisztet és az egészet simára keverjük.
A tepsit kiolajozzuk, majd megszórjuk liszttel (vagy sütőpapírral kibéleljük), majd a tészta felet belesimítjuk a tepsibe. A magozott meggy felével megszórjuk. A maradék tésztát rásimítjuk, végezetül rászórjuk a megmaradt magozott meggyet.
Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe és kb 25 percig sütjük.
Amíg sül a pite felverjük a csipet sóval és a cukorral a tojásfehérjét kemény habbá.
A pitét kivesszük a sütőből és ráalmozzuk a tojásfehérje habot, elsimítjuk és visszatoljuk a sütőbe 15 percre, amíg meg sül illetve megszárad a hab a tészta tetején.
Ha megsült hagyjuk langyosra hűlni, mert így könnyebb lesz majd szeletelni.
Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Tipp:
A tojásfehérje habot miden esetben csipet sóval kezdjük felverni, majd apránként adagoljuk hozzá a cukrot, így biztos kemény fényes hab lesz. Nem esik össze.