Habos meggyes pite! recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 23*39 cm-es tepsihez:
A joghurtos pohár a mérce.
- 350 g joghurt (2 db 175 g-os pohár)
- 1 pohár étolaj
- 1 pohár kristálycukor
- 1/2 pohár barnacukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 pohár finomliszt
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 cs sütőpör
- 50 dkg magozott meggy
A tetejére:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 10 evőkanál cukor
- 1 evőkanál almaecet
Elkészítése:
A sütőtt 180 fokon előmelegítjük.
Veszünk egy nagyobb tálat, majd beleöntjük a joghurtot, a cukrot, vaníliás cukrot, beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk az olajat és jól kikavarjuk.
Hozzáadjuk a sütőporos lisztet és az egészet simára keverjük.
A tepsit kiolajozzuk, majd megszórjuk liszttel (vagy sütőpapírral kibéleljük), majd a tészta felet belesimítjuk a tepsibe. A magozott meggy felével megszórjuk. A maradék tésztát rásimítjuk, végezetül rászórjuk a megmaradt magozott meggyet.
Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe és kb 25 percig sütjük.
Amíg sül a pite felverjük a csipet sóval és a cukorral a tojásfehérjét kemény habbá.
A pitét kivesszük a sütőből és ráalmozzuk a tojásfehérje habot, elsimítjuk és visszatoljuk a sütőbe 15 percre, amíg meg sül illetve megszárad a hab a tészta tetején.
Ha megsült hagyjuk langyosra hűlni, mert így könnyebb lesz majd szeletelni.
Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Tipp:
A tojásfehérje habot miden esetben csipet sóval kezdjük felverni, majd apránként adagoljuk hozzá a cukrot, így biztos kemény fényes hab lesz. Nem esik össze.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »