Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos linziszelet recept

Habos linziszelet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 22 dkg liszt
    • 5 dkg darált dió
    • 7 dkg porcukor
    • csipet só
    • 1 kk sütőpor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 15 dkg hideg vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Töltelék:

    • kb 30 dkg bármilyen piros lekvár

    Tojáshab:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 10 dkg porcukor
    • 1 tk citromlé
    • 1 csapott ek étkezésikeményítő
    • pár csepp piros ételfesték

    Elkészítése:

    A tésztához keverjük össze a száraz hozzávalókat, adjuk hozzá a citrom héját és morzsoljuk össze a vajjal, majd a tojássárga hozzáadásával gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze.

    Csomagoljuk folpackba és tegyük hűtőbe legalább 1 órára.

    A sütőt melegítsük elő 180 °C – ra. A tésztát osszuk öt egyforma részre, egyenként nyújtsuk kb 12 x 30 cm – es nagyságú lapokká és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, majd 10 – 12 perc alatt süssük meg. A lapokat felmelegített lekvárral töltsük meg ( az utolsóra már nem kell lekvár ) és egy éjszakán át pihentessük.

    A tojásfehérjét elkezdjük felverni, amikor már félig felverődött, kanalanként adagoljuk hozzá az átszitált porcukrot, végül keverjük hozzá, a citrom levét, a keményítőt és az ételfestéket.

    A habot simítsuk a linzer tetejére, cseppentsünk rá pár csepp ételfestéket és egy villával keverjük cirmosra, majd tegyük az 50 °C – ra előmelegített sütőbe. Légkeveréssel szárítsuk 10 percig úgy, hogy kitámasszuk a sütő ajtót egy fakanállal, majd kapcsoljuk ki a sütőt és hagyjuk még 5 percig bent.

    A linzer széleit vágjuk egyenesre és tetszés szerint szeleteljük fel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá